Kijk rond en leer het mooie Deventer kennen - Van musea tot Vogeleiland

Stadsgids met 10 plekjes

Deventer is één van de vijf oudste steden van Nederland. Het is een plek waar Romeinen en Vikingen rond hebben gelopen. Ga jij er ook op ontdekking? Beleef met deze stadsgids verschillende plekjes in deze oude Hanzestad. Van historische gebouwen tot rustgevende parken en een aantal wel heel bijzondere musea. Lees meer

Indrukwekkend!

Begin je dagje Deventer met een bezoek aan de Waag. Naast dat het een prachtig gebouw is om te bekijken, vind je er ook een VVV en wisselende tentoonstellingen over Deventer. Andere imposante bouwwerken in de stad zijn de Bergkerk en de Lebuïnuskerk. Beide kerken verschillen erg in zowel uiterlijk als geschiedenis.

Zoek de rust op

Zin om te genieten van de natuur? Dan hoef je in Deventer niet ver te zoeken. In het Noorden van de stad vind je namelijk het Rijsterborgherpark. Een groene oase vol mooie beelden. Zoek een lekker plekje op het gras of trek naar het Vogeleiland. Een prachtig paviljoen waar je uitzicht hebt over de vijver en met geluk diverse vogels spot. En dat alles onder het genot van een drankje en een broodje, salade, soepje of gebakje.

Van spiritualiteit tot speelgoed

Deventer biedt ook plek aan een aantal heel verschillende musea. In Museum Geer Groote Huis leer je alles over het leven van Geert Groote, een Deventenaar die bekend staat als de grondlegger van de 'Moderne Devotie'. Voor een bijzondere belevenis kan je ook naar het Speelgoedmuseum gaan. De interactieve collectie is leuk voor jong en oud. Als laatste staat Hanze Museum de Leeuw op deze stadsgids. Een hotel, Hanzemuseum, snoepwinkel en koffie- en theeschenkerij in één. Een plek die je niet mag missen!

Download en print deze stadsgids en leer Deventer kennen!

Deventer 10 tips bezienswaardigheden park musea waag historie

Gratis stadsgids

Deventer

Deel deze stadsgids

blank Foto Waag in Deventer, Zien, Musea & galleries, Bezienswaardigheden

Waag

Een van de oudste waaggebouwen van Nederland. Bewonder dit icoon van de stad en duik het gelijknamige museum in voor tentoonstellingen over Deventer.

blank Foto Bergkerk in Deventer, Zien, Plek bezichtigen

Bergkerk

De prachtige Bergkerk ligt in het centrum van Deventer en kent een lange geschiedenis. Tegenwoordig kun je er exposities en concerten bewonderen.

blank Foto Lebuïnuskerk in Deventer, Zien, Plek bezichtigen

Lebuïnuskerk

De mooie, imposante Lebuïnuskerk is gebouwd in een gotische stijl. De kerk zelf is eigendom van de protestantse kerk en de toren is van de gemeente.

hint photo user action hint

Fantastische 3-daagse arrangementen met alles erop en eraan

blank Foto Rijsterborgherpark in Deventer, Zien, Buurt, plein, park

Rijsterborgherpark

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Bezoek dan eens het Rijsterborgherpark en geniet van de rust en alle prachtige beelden die er staan.

blank Foto Museum Geert Groote Huis in Deventer, Zien, Musea & galleries

Museum Geert Groote Huis

Voor een educatieve dag ga je naar het Museum Geert Groote Huis. Hier ontdek je alles over het leven en de vernieuwingsbeweging van Geert Groote.

blank Foto Speelgoedmuseum Deventer in Deventer, Zien, Museum bezoeken

Speelgoedmuseum Deventer

Voor een bijzondere belevenis ga je naar het Speelgoedmuseum. De collectie en interactie maken het museum tot een erg leuke plek voor jong en oud!

hint photo hint photo

Onze aanraders voor een heerlijke lunch in Deventer

blank Foto Hanze Museum de Leeuw in Deventer, Zien, Delicatesse, Koffie, Museum

Hanze Museum de Leeuw

Het Hanze Museum de Leeuw is een hotel, museum, snoepwinkel en koffie- en theeschenkerij in één. Voor een nieuwe belevenis ga je hier heen!

Paviljoen Vogeleiland

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

St. Tropez

Bij St. Tropez geniet je de hele dag door van lekkere lunchgerechten, een smaakvol diner of een borrel. Het is een geschikte plek voor iedereen.

5 plekjes in Deventer waar je heerlijk kunt lunchen, koffie drinken en ontspannen

Wereldwinkel Deventer

Voor een origineel fair trade product of een bijzonder kado ga je naar de Wereldwinkel Deventer die producten uit allerlei landen verkoopt.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Deventer

10 winkels die je niet mag missen tijdens een dagje Deventer

Gratis stadsgids

Deventer

Tussen deze 10 winkels zit vast en zeker je nieuwe favoriet

5 tips Deventer heerlijke lunch koffie taart relaxen

Gratis stadsgids

Deventer

Ontspan terwijl je geniet van een kop koffie of fijne lunch

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker