De 9 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Deventer

Hanzestad Deventer, gelegen aan rivier de IJssel, is een stad met een mooie historie. En dat is in het eeuwenoude centrum werkelijk waar overal terug te zien. Sfeervolle pleinen wisselen er wonderlijke monumenten en bezienswaardigheden af. Ontdek tijdens een dagje Deventer het oudste stenen huis, de oudste wetenschappelijke bibliotheek én het oudste park van Nederland. Verder heeft de stad met onder andere Museum de Waag en het Speelgoedmuseum een aantal bijzondere musea om te beleven. Bewaar je favoriete plekjes op je stadsgids en ervaar het mooie Deventer.


blank Foto Rijsterborgherpark in Deventer, Zien, Buurt, plein, park

Rijsterborgherpark

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Bezoek dan eens het Rijsterborgherpark en geniet van de rust en alle prachtige beelden die er staan.

blank Foto Hanze Museum de Leeuw in Deventer, Zien, Delicatesse, Koffie, Museum

Hanze Museum de Leeuw

Het Hanze Museum de Leeuw is een hotel, museum, snoepwinkel en koffie- en theeschenkerij in één. Voor een nieuwe belevenis ga je hier heen!

blank Foto Museum Geert Groote Huis in Deventer, Zien, Musea & galleries

Museum Geert Groote Huis

Voor een educatieve dag ga je naar het Museum Geert Groote Huis. Hier ontdek je alles over het leven en de vernieuwingsbeweging van Geert Groote.

hint photo user action hint

Samen wat eten of drinken in Deventer?

blank Foto Lebuïnuskerk in Deventer, Zien, Plek bezichtigen

Lebuïnuskerk

De mooie, imposante Lebuïnuskerk is gebouwd in een gotische stijl. De kerk zelf is eigendom van de protestantse kerk en de toren is van de gemeente.

blank Foto Speelgoedmuseum Deventer in Deventer, Zien, Museum bezoeken

Speelgoedmuseum Deventer

Voor een bijzondere belevenis ga je naar het Speelgoedmuseum. De collectie en interactie maken het museum tot een erg leuke plek voor jong en oud!

blank Foto Bergkerk in Deventer, Zien, Plek bezichtigen

Bergkerk

De prachtige Bergkerk ligt in het centrum van Deventer en kent een lange geschiedenis. Tegenwoordig kun je er exposities en concerten bewonderen.

hint photo hint photo

De leukste plekjes voor een perfecte koffie met gebak

blank Foto Brink in Deventer, Zien, Rondwandelen

Brink

De Brink is het centrale plein in de binnenstad van Deventer en is omringt door gezellige terrassen, een leuk koekwinkeltje en je vindt er de VVV.

blank Foto Waag in Deventer, Zien, Musea & galleries, Bezienswaardigheden

Waag

Een van de oudste waaggebouwen van Nederland. Bewonder dit icoon van de stad en duik het gelijknamige museum in voor tentoonstellingen over Deventer.

Charles Dickens Museum

Uniek Charles Dickens museum en met bibliotheek.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker