Praktische informatie Deventer

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Deventer. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Deventer

VVV

Een bezoek aan de VVV in het Penninckshuis is een goed begin om Deventer te ontdekken. Ze helpen je graag met handige tips, informatie en routes.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Deventer.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00 - eerste zondag van de maand

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Deventer

Dit treinstation ligt aan de noordkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel in ruim 5 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Deventer. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

Centrum Garage

Deze grote parkeergarage achter de HEMA is centraal gelegen in de binnenstad van Deventer. Ideale locatie met vrij gunstige parkeertarieven.


Parkeergarage Brink

Deze parkeergarage ligt in het zuidelijk deel van het centrum in de buurt van de Wilhelminabrug. Goede locatie om direct de stad in te lopen.


Parkeerterrein Beestenmarkt

Bij de Beestenmarkt kan je voor gunstige uur- en dag tarieven vlak achter het station parkeren. Let wel op beperkte openingstijden.


Parkeerterrein De Worp

Aan de overkant van de IJssel is het mogelijk om gratis te parkeren. De oversteek met de pont is goedkoop en een leuke bijkomstigheid.


Parkeerterrein Van Twickelostraat

Dit parkeerterrein aan de noordwestkant van het centrum heeft een goedkoop uur- en dagtarief. De binnenstad is vanaf hier snel te bereiken.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Deventer? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van DeventerLeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker