Praktische informatie Deventer

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Deventer. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Deventer

VVV

Een bezoek aan de VVV in het Penninckshuis is een goed begin om Deventer te ontdekken. Ze helpen je graag met handige tips, informatie en routes.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Deventer

Dit treinstation ligt aan de noordkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel in ruim 5 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Deventer. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeerterrein Melksterweide

Aan de overkant van de IJssel is het mogelijk om gratis te parkeren. De oversteek met de pont is goedkoop en een leuke bijkomstigheid.

Parkeerterrein Van Twickelostraat

Dit parkeerterrein aan de noordwestkant van het centrum heeft een goedkoop uur- en dagtarief. De binnenstad is vanaf hier snel te bereiken.

Centrum Garage

Deze grote parkeergarage achter de HEMA is centraal gelegen in de binnenstad van Deventer. Ideale locatie met vrij gunstige parkeertarieven.

Parkeergarage Brink

Deze parkeergarage ligt in het zuidelijk deel van het centrum in de buurt van de Wilhelminabrug. Goede locatie om direct de stad in te lopen.

Parkeerterrein Beestenmarkt

Bij de Beestenmarkt kan je voor gunstige uur- en dag tarieven vlak achter het station parkeren. Let wel op beperkte openingstijden.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Deventer.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00 - eerste zondag van de maand

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker