De 7 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Tilburg

In het verleden is Tilburg groot geworden door de textiel- en wolindustrie en dat zie je bijvoorbeeld nog terug in het Textielmuseum. Deze moderne stad zonder echt historisch stadsdeel is tegenwoordig vooral bekend vanwege Carnaval en de grootste kermis van Nederland. Dit jaarlijkse evenement trekt door het grote aantal attracties altijd veel bezoekers. Tilburg heeft een aantal opvallende gebouwen zoals het Paleis-Raadhuis, het Station Tilburg met zijn “zwevende" dak en de Heuvelse kerk aan de voet van het Heuvelplein. Ontdek je favoriete plekjes en bewaar ze op je stadsgids van Tilburg.


blank Foto Heuvelse Kerk in Tilburg, Zien, Bezienswaardigheden

Heuvelse Kerk

Als je Tilburg op tv ziet, wordt deze kerk vaak als herkenbaar punt gebruikt. Je kan er rustig een kaarsje branden en soms genieten van een avondmis.

blank Foto Goirkese Kerk in Tilburg, Zien, Bezienswaardigheden

Goirkese Kerk

In 1715 stond op de plek waar nu de kerk staat een schuurkerk. Hier kwamen katholieken in het geheim samen omdat hun godsdienst toen verboden was.

blank Foto Heuvel in Tilburg, Zien, Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park

Heuvel

Veel straten leiden naar dit centrale, levendige plein wat nog niet zo lang geleden is gemoderniseerd. De plek voor een hapje of drankje.

hint photo user action hint

Ontdek excursies, rondwandelingen en andere activiteiten in Tilburg

blank Foto TextielMuseum in Tilburg, Zien, Musea & galleries

TextielMuseum

Het Textielmuseum is een museum in bedrijf. In de voormalige textielfabriek zijn tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed.

blank Foto Natuurmuseum Brabant in Tilburg, Zien, Musea & galleries, Activiteiten

Natuurmuseum Brabant

Hier zit je met je neus op de natuur. Dankzij exposities kom je alles te weten over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens.

blank Foto Paleis-Raadhuis in Tilburg, Zien, Bezienswaardigheden

Paleis-Raadhuis

Tegenwoordig onderdeel van het gemeentehuis en een populaire trouwlocatie. Dit unieke gebouw werd in opdracht van koning Willem II gebouwd.

hint photo hint photo

Samen wat eten of drinken in Tilburg?

blank Foto De Pont in Tilburg, Zien, Museum bezoeken

De Pont

Museum voor hedendaagse kunst gevestigd in voormalige wolspinnerij. De collectie komt mooi tot zijn recht in dit prachtige decor.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker