De 7 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Tilburg

In het verleden is Tilburg groot geworden door de textiel- en wolindustrie en dat zie je bijvoorbeeld nog terug in het Textielmuseum. Deze moderne stad zonder echt historisch stadsdeel is tegenwoordig vooral bekend vanwege Carnaval en de grootste kermis van Nederland. Dit jaarlijkse evenement trekt door het grote aantal attracties altijd veel bezoekers. Tilburg heeft een aantal opvallende gebouwen zoals het Paleis-Raadhuis, het Station Tilburg met zijn “zwevende" dak en de Heuvelse kerk aan de voet van het Heuvelplein. Ontdek je favoriete plekjes en bewaar ze op je stadsgids van Tilburg.


blank Goirkese Kerk in Tilburg Zien Bezienswaardigheden oudste

Goirkese Kerk

In 1715 stond op de plek waar nu de kerk staat een schuurkerk. Hier kwamen katholieken in het geheim samen omdat hun godsdienst toen verboden was.

blank Natuurmuseum Brabant in Tilburg Zien Musea & galleries, Activiteiten expositie leven

Natuurmuseum Brabant

Hier zit je met je neus op de natuur. Dankzij exposities kom je alles te weten over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens.

blank TextielMuseum in Tilburg Zien Musea & galleries tentoonstelling kunst design

TextielMuseum

Het Textielmuseum is een museum in bedrijf. In de voormalige textielfabriek zijn tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed.

blank Paleis-Raadhuis in Tilburg Zien Bezienswaardigheden gemeentehuis

Paleis-Raadhuis

Tegenwoordig onderdeel van het gemeentehuis en een populaire trouwlocatie. Dit unieke gebouw werd in opdracht van koning Willem II gebouwd.

blank Heuvel in Tilburg Zien Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park plein horeca terras

Heuvel

Veel straten leiden naar dit centrale, levendige plein wat nog niet zo lang geleden is gemoderniseerd. De plek voor een hapje of drankje.

blank De Pont in Tilburg Zien Museum bezoeken museum hedendaagse kunst zaal

De Pont

Museum voor hedendaagse kunst gevestigd in voormalige wolspinnerij. De collectie komt mooi tot zijn recht in dit prachtige decor.

blank Heuvelse Kerk in Tilburg Zien Bezienswaardigheden open bezoek

Heuvelse Kerk

Als je Tilburg op tv ziet, wordt deze kerk vaak als herkenbaar punt gebruikt. Je kan er rustig een kaarsje branden en soms genieten van een avondmis.

Bekijk de bronnen via de in de foto's.

Missen we jouw favoriete plek in Tilburg?

Laat jouw plek opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker