De 12 leukste lunchrooms, restaurants en bars in Tilburg

Door de Universiteit is Tilburg een echte studentenstad met vele kroegjes, cafés en restaurantjes. De Korte Heuvel naast de Heuvelse kerk is een bekend uitgaansgebied. Tijdens het winkelen is de Nieuwlandstraat in het zogenaamde Dwaalgebied een echte hotspot om samen te lunchen of koffie te drinken. Populair is tegenwoordig ook de Piushaven, met het gezellige Piusplein als middelpunt, waar je op één van de vele terrassen heerlijk kan relaxen. De Spoorzone, aan de noordzijde van de binnenstad, is een ander gebied in Tilburg dat sterk in opkomst is. Ook hier vind je een leuke mix van bijzondere eetgelegenheden. Bewaar je favoriete plekjes en geniet van de gastvrijheid in deze Brabantse stad.

Voeg je favoriete hotspots toe aan je stadsgids


blank Lunchcafé Nieuwland in Tilburg Eten & drinken Koffie, thee & gebak, Lunchen koffie taart high tea

Lunchcafé Nieuwland

Voor een heerlijke koffie met ambachtelijk stuk taart, een relaxt ontbijtje of een lekkere lunch in de meest knusse en bijzondere buurt in Tilburg.

blank IJssalon Intermezzo in Tilburg Eten & drinken Snack & tussendoor ijscoupe milkshake

IJssalon Intermezzo

Loop binnen bij Intermezzo als je zin hebt in een zelfgemaakte ijscoupe, milkshake of een hoorntje met een bolletje ijs. Heerlijk en vers gemaakt.

blank Prins Heerlijk Lunchcafé in Tilburg Eten & drinken Lunchen koffie vers bio

Prins Heerlijk Lunchcafé

In het sfeervolle pand van Prins kan je Koninklijk eten en drinken. Ontspan en geniet van originele, verse, ambachtelijk bereide gerechten.

blank Het wapen van Tilburg in Tilburg Eten & drinken Borrelen, Dineren restaurant knus

Het wapen van Tilburg

In dit knusse restaurant kan je terecht voor een lunch en diner. Het warme, gezellige interieur maakt dit een sfeervol plekje om wat te eten.

Mugs & Muffins

In dit koffiehuis bereiden ze graag je favoriete drankje. Kies daarna een lekkere muffin uit en komt tot rust, je voelt je hier meteen thuis.

KraS2

Hier is alles te koop wat lekker is. Haal heerlijke broodjes, echte espresso of jus d'orange. De vitrine staat daarnaast ook vol heerlijkheden.

Villa de Vier Jaargetijden

Een unieke plek in Tilburg voor iedereen die in stijl wil genieten van een lunch, high tea of diner. Bewonder de mooie details zoals de oude schouw.

Soups & Shakes

Hier hebben ze het motto Colour your life! Het eten is een belevenis dankzij de kwalitatief goede, kleurrijke en verse producten, heerlijk bereid.

Ontdek de leukste plekjes om te bezoeken


Zien

Biercafé Kandinsky

Een ideale plek voor wie zin heeft in een biertje. Kiezen is alleen wel lastig dankzij de 200 verschillende bieren die ze in dit biercafé schenken.

Stadscafé de Spaarbank

Vernoemd naar de functie die dit rijksmonument ooit had. Dit bruisende, gezellige en toegankelijke stadscafe is een plek waar de stad samenkomt.

De Burgerij

Een Bourgondische trefplaats in Franse sfeer in hartje Tilburg. Geniet hier van lekkere gerechten. Van boerenkool tot kaviaar.

Studio Tilburg

Aan de leuke Korte Heuvel vind je Studio Tilburg. Het is een combinatie van een gezellige uitgaansgelegenheid, juicebar, tapaspoint en theather.

Missen we jouw favoriete restaurant in Tilburg?

Laat jouw restaurant opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker