De 9 leukste lunchrooms, restaurants en bars om te eten & drinken in Tilburg

Door de Universiteit is Tilburg een echte studentenstad met vele kroegjes, cafés en restaurantjes. De Korte Heuvel naast de Heuvelse kerk is een bekend uitgaansgebied. Tijdens het winkelen is de Nieuwlandstraat in het zogenaamde Dwaalgebied een echte hotspot om samen te lunchen of koffie te drinken. Populair is tegenwoordig ook de Piushaven, met het gezellige Piusplein als middelpunt, waar je op één van de vele terrassen heerlijk kan relaxen. De Spoorzone, aan de noordzijde van de binnenstad, is een ander gebied in Tilburg dat sterk in opkomst is. Ook hier vind je een leuke mix van bijzondere eetgelegenheden. Bewaar je favoriete plekjes en geniet van de gastvrijheid in deze Brabantse stad.


blank Foto Het wapen van Tilburg in Tilburg, Eten & drinken, Borrelen, Dineren

Het wapen van Tilburg

In dit knusse restaurant kan je terecht voor een lunch en diner. Het warme, gezellige interieur maakt dit een sfeervol plekje om wat te eten.

blank Foto De Burgerij in Tilburg, Eten & drinken, Lekker uit eten

De Burgerij

Een Bourgondische trefplaats in Franse sfeer in hartje Tilburg. Geniet hier van lekkere gerechten. Van boerenkool tot kaviaar.

blank Foto IJssalon Intermezzo in Tilburg, Eten & drinken, Snack & tussendoor

IJssalon Intermezzo

Loop binnen bij Intermezzo als je zin hebt in een zelfgemaakte ijscoupe, milkshake of een hoorntje met een bolletje ijs. Heerlijk en vers gemaakt.

hint photo user action hint

7 bijzondere plekjes voor een heerlijke lunch in het gezellige Tilburg

blank Foto Lunchcafé Nieuwland in Tilburg, Eten & drinken, Koffie, thee & gebak, Lunchen

Lunchcafé Nieuwland

Voor een heerlijke koffie met ambachtelijk stuk taart, een relaxt ontbijtje of een lekkere lunch in de meest knusse en bijzondere buurt in Tilburg.

blank Foto Dwars Hotdogbar in Tilburg, Eten & drinken, Lunch, Tussendoor, Diner

Dwars Hotdogbar

In een voormalig slagerspand in Tilburg bevindt zich een walhalla voor liefhebbers van Streetfood, hotdogs en lekker eten.

Biercafé Kandinsky

Een ideale plek voor wie zin heeft in een biertje. Kiezen is alleen wel lastig dankzij de 200 verschillende bieren die ze in dit biercafé schenken.

Ontdek excursies, rondwandelingen en andere activiteiten in Tilburg

Stadscafé de Spaarbank

Vernoemd naar de functie die dit rijksmonument ooit had. Dit bruisende, gezellige en toegankelijke stadscafe is een plek waar de stad samenkomt.

KraS2

Hier is alles te koop wat lekker is. Haal heerlijke broodjes, echte espresso of jus d'orange. De vitrine staat daarnaast ook vol heerlijkheden.

Studio Tilburg

Aan de leuke Korte Heuvel vind je Studio Tilburg. Het is een combinatie van een gezellige uitgaansgelegenheid, juicebar, tapaspoint en theather.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker