Ontdek 10 smaakvolle en gezellige koffie- en lunchtentjes in Leeuwarden

Stadsgids met 10 plekjes

In de gezellige stad Leeuwarden vind je een variatie aan sfeervolle koffietentjes en lunchgelegenheden. Deze liggen verspreid door de stad en zorgen voor een leuk aanbod. In deze stadsgids vind je 10 plekjes waar we de verscheidenheid mee laten zien. Laat je verrassen door al deze leuke plekjes in Leeuwarden! Lees meer

Koffie en heel veel lekkers!

Bij de eerste gezellige plek Barrevoets ben je op het juiste adres voor een echte killer cappucino. Ze hebben er veel verschillende soorten koffie en de lunchgerechten zijn samengesteld met bewuste producten. Voor een rijk belegd broodje, een smaakvolle soep of een lekkere uitsmijter zit je bij Het Broodhuys goed. 's Zomers neem je plaats op het terras van Broodje Bewust en geniet je van heerlijke fruitsappen, broodjes en koeken. Alle producten zijn eerlijk en heerlijk! Ook leuk is Kattencafé Poespas waar je onder het genot van een kop koffie of thee de knuffelverslaafde katten kan bewonderen. Of stap het sfeervolle Kelder65 binnen. Door de lage plafonds een knusse plek voor een lunch. Op de menukaart vind je vast en zeker een lunchgerecht naar je smaak.

Uniek en smaakvol

Een unieke plek om wat te eten in Leeuwarden is The Haddock Fish & Chips. Een plek die visliefhebbers niet over mogen slaan. Je vindt er namelijk fish and chips gemaakt van de bekende Engelse schelvis en nog veel meer. Wat Post-Plaza bijzonder maakt is het pand waarin je ze vindt, dit is namelijk een oud postkantoor. Dankzij de grootste en sfeervolle inrichting een ideale plek om neer te ploffen. Een andere uniek plek is de Stadswaag. Hier voel je de historie en geniet je van een overheerlijke High Tea of een lekkere lunch. 's Zomers is het hier heerlijk vertoeven op het terras. Gezellig is het ook in Eetcafé Het Leven, waar je in een ongedwongen sfeer heerlijk kan lunchen. Net nieuw in Leeuwarden is Fruitbar Sis, een groene hotspot waar je zelf gepaald wat je in je smoothie wil hebben.

Weet je al wat het wordt of wil je er nog even over nadenken? Dat kan! Download en print deze gids en je hebt alle plekjes altijd bij de hand.

10 leukste plekjes lunchen koffie Leeuwarden stadsgids

Gratis stadsgids

Leeuwarden

Deel deze stadsgids

blank Foto Barrevoets in Leeuwarden, Eten & drinken, Koffie, Lunch, Borrel

Barrevoets

Barrevoets is een frisse, gezellige plek waar je kunt genieten van een heerlijk speciaal biertje, een lunch en kop koffie. Je voelt je gelijk welkom!

blank Foto Het Broodhuys in Leeuwarden, Eten & drinken, Koffie, Lunch, Tussendoor

Het Broodhuys

Voor een lekker broodje, een goede hamburger of een smaakvol soepje in combinatie met een kop koffie ben je bij Het Broodhuys aan het juiste adres.

blank Foto Kattencafé Poespas in Leeuwarden, Eten & drinken, Koffie, thee & gebak

Kattencafé Poespas

Het kattencafé biedt een huis voor 8 tot 10 vooral huiselijke en knuffelverslaafde katten. Zin om ze te knuffelen tijdens een kopje koffie of thee?

2 nachtjes naar deze leuke stad voor een superprijs!

Broodje Bewust

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Post-Plaza

In dit oude postkantoor is het wel heel bijzonder om te dineren of te lunchen. De grootse en sfeervolle inrichting maken het tot een unieke plek.

Stadswaag

Hier geniet je in historische sferen van een smakelijke lunch of een heerlijke High Tea. De sfeervolle inrichting en het fijne terras maken het af.

Monique laat je het prachtige Leeuwarden zien

Eetcafé Het Leven

Bij Het Leven ervaar je een ongedwongen, gezellige sfeer dankzij de vlotte bediening en de lekkere lunch- en dinergerechten die op de menukaart staan.

Fruitbar Sis

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Kelder65

Kelder65 heeft een unieke uitstraling door het lage plafond en de sfeervolle inrichting. Hier kan je gezellig borrelen of lunchen met je gezelschap.

De leukste hotels in het centrum van Leeuwarden

The Haddock Fish & Chips

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Leeuwarden

stadgids Leeuwaarden tips musea winkeltjes restaurants

Gratis stadsgids

Leeuwarden

Plaatselijke ondernemer Monique laat je de stad zien

Leeuwarden stadsgids monumenten musea historie kop koffie

Gratis stadsgids

Leeuwarden

Ontdek kunst, adembenemende historie en de beste koffie

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker