De 18 leukste lunchrooms, restaurants en bars om te eten & drinken in Leeuwarden

Van de regionale keuken tot wereldgerechten. In het gezellige hart van Leeuwarden valt genoeg te proeven. Van vorstelijke dineren tot een gezond broodjes eten op een groene hotspot, en van lunchen in een voormalig postkantoor tot een avond gezellig borrelen aan een lange bar. In binnenstad en aan grachten van Leeuwarden houden zich veel leuke restaurants en terrasjes schuil. Wij hebben de leukste plekjes voor je verzameld. Bewaar je favorieten en laat Leeuwarden je smaakpapillen prikkelen.


blank Double B in Leeuwarden Eten & drinken Borrelen, Dineren

Double B

In het herenhuis van Double B stel je helemaal zelf je eigen burger samen door zaken als het broodje, de burger en toppings te kiezen.

blank IJssalon La Venezia in Leeuwarden Eten & drinken Snack & tussendoor

IJssalon La Venezia

Bij IJssalon La Venezia kom je voor het lekkerste bolletje ijs. Door het geheime recept en de liefdevolle bereidswijze ontstaan de heerlijkste smaken.

blank Paddy O'Ryan in Leeuwarden Eten & drinken Gezellig borrelen, Beleven

Paddy O'Ryan

Voor een gezellige avond borrelen, eten en genieten van live muziek in een fijne ambiance moet je zeker eens Paddy O'Ryan bezoeken.

blank Kelder65 in Leeuwarden Eten & drinken Lunchen, Borrelen

Kelder65

Kelder65 heeft een unieke uitstraling door het lage plafond en de sfeervolle inrichting. Hier kan je gezellig borrelen of lunchen met je gezelschap.

blank Post-Plaza in Leeuwarden Eten & drinken Koffie Lunch Borrel Diner

Post-Plaza

In dit oude postkantoor is het wel heel bijzonder om te dineren of te lunchen. De grootse en sfeervolle inrichting maken het tot een unieke plek.

blank Blokhuispoort in Leeuwarden Zien Lunch Zien Activiteit Evenement creatief cultuur evenement

Blokhuispoort

Op deze historische plek is altijd wel wat te beleven. Ontdek de creatieve bedrijfjes, bezoek een tentoonstelling of een cultureel evenement.

blank Eetcafé Het Leven in Leeuwarden Eten & drinken Lunchen, Dineren

Eetcafé Het Leven

Bij Het Leven ervaar je een ongedwongen, gezellige sfeer dankzij de vlotte bediening en de lekkere lunch- en dinergerechten die op de menukaart staan.

Ontdek de leukste plekjes om te bezoeken


Zien
blank Kattencafé Poespas in Leeuwarden Eten & drinken Koffie, thee & gebak

Kattencafé Poespas

Het kattencafé biedt een huis voor 8 tot 10 vooral huiselijke en knuffelverslaafde katten. Zin om ze te knuffelen tijdens een kopje koffie of thee?

blank Broodje Bewust in Leeuwarden Eten & drinken Genieten van lunch, Heerlijk smullen

Broodje Bewust

Broodje Bewust heeft een sfeervolle inrichting, een gezellig klein terras en de meest heerlijke belegde broodjes, fruitsappen, koekjes en hele broden.

blank Barrevoets in Leeuwarden Eten & drinken Koffie Lunch Borrel

Barrevoets

Barrevoets is een frisse, gezellige plek waar je kunt genieten van een heerlijk speciaal biertje, een lunch en kop koffie. Je voelt je gelijk welkom!

blank The Haddock Fish & Chips in Leeuwarden Winkelen Delicatessen & lekkerijen, Snack & tussendoor

The Haddock Fish & Chips

Aan de prachtige gevel van The Haddock kan je al zien dat het een viswinkel is. En niet zo maar een, ze verkopen er heerlijke Engelse fish and chips.

blank Restaurant By Ús in Leeuwarden Eten & drinken Dineren

Restaurant By Ús

Een avond genieten van heerlijke biologische gerechten doe je bij By Ús. Dankzij de samenwerking met regionale bedrijven zijn de producten kakelvers.

blank Het Broodhuys in Leeuwarden Eten & drinken Koffie Lunch Tussendoor

Het Broodhuys

Voor een lekker broodje, een goede hamburger of een smaakvol soepje in combinatie met een kop koffie ben je bij Het Broodhuys aan het juiste adres.

blank Keukencafé TOTT in Leeuwarden Eten & drinken Lunchen, Borrelen

Keukencafé TOTT

Bij Keukencafé TOTT wordt de lekkerste saté van Leeuwarden geserveerd. Ook voor visliefhebbers en vegetariërs staan er lekkere gerechten op het menu.

blank Fruitbar Sis in Leeuwarden Eten & drinken Genieten van lunch, Heerlijk smullen

Fruitbar Sis

Stap deze groene hotspot binnen en bepaal zelf wat je in je smoothie wil hebben. Kies uit heerlijk fruit, yoghurt, noten, sappen en kruiden.

blank Stadswaag in Leeuwarden Eten & drinken Koffie Lunch Borrel Zien lunchroom high tea terras

Stadswaag

Hier geniet je in historische sferen van een smakelijke lunch of een heerlijke High Tea. De sfeervolle inrichting en het fijne terras maken het af.

blank Restaurant Eindeloos in Leeuwarden Eten & drinken Dineren

Restaurant Eindeloos

Bij Restaurant Eindeloos kom je een avond culinair genieten van pure gerechten met verrassende smaakcombinaties en altijd boordevol gezelligheid.

blank Restaurant Us Heit in Leeuwarden Eten & drinken Dineren

Restaurant Us Heit

Koninklijk genieten in een 18e eeuws paleis doe je bij Us Heit. De heerlijke culinaire hoogstandjes worden verzorgd door chek-kok Jelmer Haga.

Bekijk de bronnen via de in de foto's.

Missen we jouw favoriete restaurant in Leeuwarden?

Laat jouw restaurant opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker