De 15 leukste lunchrooms, restaurants en bars om te eten & drinken in Leeuwarden

Van de regionale keuken tot wereldgerechten. In het gezellige hart van Leeuwarden valt genoeg te proeven. Van vorstelijke dineren tot een gezond broodjes eten op een groene hotspot, en van lunchen in een voormalig postkantoor tot een avond gezellig borrelen aan een lange bar. In binnenstad en aan grachten van Leeuwarden houden zich veel leuke restaurants en terrasjes schuil. Wij hebben de leukste plekjes voor je verzameld. Bewaar je favorieten en laat Leeuwarden je smaakpapillen prikkelen.


blank Foto Keukencafé TOTT in Leeuwarden, Eten & drinken, Lunchen, Borrelen

Keukencafé TOTT

Bij Keukencafé TOTT wordt de lekkerste saté van Leeuwarden geserveerd. Ook voor visliefhebbers en vegetariërs staan er lekkere gerechten op het menu.

blank Foto Double B in Leeuwarden, Eten & drinken, Borrelen, Dineren

Double B

In het herenhuis van Double B stel je helemaal zelf je eigen burger samen door zaken als het broodje, de burger en toppings te kiezen.

blank Foto Het Broodhuys in Leeuwarden, Eten & drinken, Koffie, Lunch, Tussendoor

Het Broodhuys

Voor een lekker broodje, een goede hamburger of een smaakvol soepje in combinatie met een kop koffie ben je bij Het Broodhuys aan het juiste adres.

blank Foto Barrevoets in Leeuwarden, Eten & drinken, Koffie, Lunch, Borrel

Barrevoets

Barrevoets is een frisse, gezellige plek waar je kunt genieten van een heerlijk speciaal biertje, een lunch en kop koffie. Je voelt je gelijk welkom!

hint photo user action hint

Kortingsacties voor een leuke activiteit in Leeuwarden

blank Foto Paddy O'Ryan in Leeuwarden, Eten & drinken, Gezellig borrelen, Beleven

Paddy O'Ryan

Voor een gezellige avond borrelen, eten en genieten van live muziek in een fijne ambiance moet je zeker eens Paddy O'Ryan bezoeken.

blank Foto Kattencafé Poespas in Leeuwarden, Eten & drinken, Koffie, thee & gebak

Kattencafé Poespas

Het kattencafé biedt een huis voor 8 tot 10 vooral huiselijke en knuffelverslaafde katten. Zin om ze te knuffelen tijdens een kopje koffie of thee?

blank Foto Blokhuispoort in Leeuwarden, Zien, Lunch, Zien, Activiteit, Evenement

Blokhuispoort

Op deze historische plek is altijd wel wat te beleven. Ontdek de creatieve bedrijfjes, bezoek een tentoonstelling of een cultureel evenement.

Restaurant By Ús

Een avond genieten van heerlijke biologische gerechten doe je bij By Ús. Dankzij de samenwerking met regionale bedrijven zijn de producten kakelvers.

Fantastische 3-daagse arrangementen met alles erop en eraan

Stadswaag

Hier geniet je in historische sferen van een smakelijke lunch of een heerlijke High Tea. De sfeervolle inrichting en het fijne terras maken het af.

Restaurant Us Heit

Koninklijk genieten in een 18e eeuws paleis doe je bij Us Heit. De heerlijke culinaire hoogstandjes worden verzorgd door chek-kok Jelmer Haga.

Restaurant Eindeloos

Bij Restaurant Eindeloos kom je een avond culinair genieten van pure gerechten met verrassende smaakcombinaties en altijd boordevol gezelligheid.

Post-Plaza

In dit oude postkantoor is het wel heel bijzonder om te dineren of te lunchen. De grootse en sfeervolle inrichting maken het tot een unieke plek.

Leuke B&B's in de binnenstad van Leeuwarden

Kelder65

Kelder65 heeft een unieke uitstraling door het lage plafond en de sfeervolle inrichting. Hier kan je gezellig borrelen of lunchen met je gezelschap.

Eetcafé Het Leven

Bij Het Leven ervaar je een ongedwongen, gezellige sfeer dankzij de vlotte bediening en de lekkere lunch- en dinergerechten die op de menukaart staan.

IJssalon La Venezia

Bij IJssalon La Venezia kom je voor het lekkerste bolletje ijs. Door het geheime recept en de liefdevolle bereidswijze ontstaan de heerlijkste smaken.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker