Praktische informatie Leeuwarden

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Leeuwarden. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Leeuwarden

VVV

Vol enthousiasme informeert het personeel van de VVV je over alles wat er te beleven valt op gebied van horeca, bezienswaardigheden en winkelen.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Leeuwarden.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Leeuwarden

Dit treinstation ligt aan de zuidkant van het centrum. Neem de uitgang naar het Stationsplein en loop in ruim 5 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Leeuwarden. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Station Leeuwarden

Op het parkeerterrein achter het Station Leeuwarden kan je goedkoop je auto parkeren. De wandeling naar het centrum duurt een klein kwartier.


Parkeergarage De Klanderij

In deze grote wat oudere parkeergarage is bijna altijd wel een plek te vinden. Het centrum is lopend vanuit het zuiden snel te bereiken.


Parkeergarage Hoeksterend

Parkeren aan de noordkant van de stad kan prima in deze ruime parkeergarage bij de Jumbo. De wandeling naar het centrum loopt via de Voorstreek.


Parkeerplaats Fonteinland

Goedkoop parkeren is mogelijk op het Fonteinland parkeerterrein aan de westkant van de stad. In ruim 10 minuten lopen ben je in het centrum.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Leeuwarden? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van Leeuwarden


Weersverwachting
Leeuwarden
Weeronline.nl - Meer weer in Leeuwardenweeronline.nl Altijd jouw weer

LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker