Praktische informatie Leeuwarden

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Leeuwarden. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Leeuwarden

VVV

Vol enthousiasme informeert het personeel van de VVV je over alles wat er te beleven valt op gebied van horeca, bezienswaardigheden en winkelen.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Leeuwarden

Dit treinstation ligt aan de zuidkant van het centrum. Neem de uitgang naar het Stationsplein en loop in ruim 5 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Leeuwarden. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Station Leeuwarden

Op het parkeerterrein achter het Station Leeuwarden kan je goedkoop je auto parkeren. De wandeling naar het centrum duurt een klein kwartier.

Parkeergarage Hoeksterend

Parkeren aan de noordkant van de stad kan prima in deze ruime parkeergarage bij de Jumbo. De wandeling naar het centrum loopt via de Voorstreek.

Parkeerplaats Fonteinland

Goedkoop parkeren is mogelijk op het Fonteinland parkeerterrein aan de westkant van de stad. In ruim 10 minuten lopen ben je in het centrum.

Parkeergarage De Klanderij

In deze grote wat oudere parkeergarage is bijna altijd wel een plek te vinden. Het centrum is lopend vanuit het zuiden snel te bereiken.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Leeuwarden.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker