Monique laat je het prachtige Leeuwarden zien

Stadsgids met 16 plekjes

Monique van De Wereld van Thee laat je graag haar stad, Leeuwarden, zien. In de gastvrije binnenstad valt namelijk genoeg te beleven! Zo vind je er ruim 500 historische plekken, prachtige musea en gezellige restaurants en winkeltjes. Beleef deze stad die in 2018 de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ zal dragen. Lees meer

Heerlijk rondkijken

Wandel met deze stadsgids in je hand langs karakteristieke plekken in Leeuwarden. Bekijk de gotische Jacobijnerkerk, beklim de toren van de Sint Bonifatiuskerk en laat je verbazen door het unieke uiterlijk van de niet afgemaakte toren van De Oldehove. Musea vind je ook genoeg in deze stad. Bekijk kunst van onder andere Karel Appel en Picasso in Keramiekmuseum Princessehof, kom alles te weten over Friesland in het Fries Museum of keer terug in grootmoeders tijd in Museum de Grutterswinkel. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen verder langs bij Galerie de Roos van Tudor. Dat wordt nog lastig kiezen!

Op krachten komen

Een dagje Leeuwarden is niet compleet zonder een lekkere tussenstop. Gelukkig zijn er opties genoeg. Zo kan je aanschuiven in de Stadswaag voor een smakelijke lunch of heerlijke High Tea. Post-Plaza en Restaurant Sminia Huys zijn daarnaast aanraders voor een sfeervol diner.

Shoppen!

Wat winkelen betreft zit je ook goed in Leeuwarden. Er zijn tal van unieke winkels. Proef van heerlijke chocolade in De Choco Kathedraal, het kleinste winkeltje van Nederland. Vind je nieuwe favoriete nummer bij het muzikale Licks. Ga op zoek naar mooie kado’s bij De Plymgraaff en Jolijt. Slaag voor een paar schoenen bij De Schoenenfabriek. En stap De Wereld van Thee binnen, de winkel van Monique, en kies uit ruim 300 soorten losse thee. Ook leuk, volg er een workshop en stel je eigen theemelange samen!

Ga zelf op ontdekking met deze stadsgids of ga op pad met Us Heit van Theaterbureau de Vier Pelikanen. Zij leiden je graag rond. Meer informatie over de rondleiding en kosten vind je op de website van het theaterbureau.

stadgids Leeuwaarden tips musea winkeltjes restaurants

Gratis stadsgids

Leeuwarden

Deel deze stadsgids

blank Foto Jacobijnerkerk in Leeuwarden, Zien, Bezienswaardigheden

Jacobijnerkerk

De prachtige Grote of Jacobijnerkerk staat in het centrum van Leeuwarden en is tussen 1275 en 1310 gebouwd in een indrukwekkende gotische stijl.

blank Foto Sint Bonifatiuskerk in Leeuwarden, Zien, Plek bezichtigen, Wat doen tips

Sint Bonifatiuskerk

De Sint Bonifatiuskerk kent een lange geschiedenis en is een lust voor het oog. 's Zomers kan je de prachtige kerk bezoeken en de toren beklimmen.

blank Foto De Oldehove in Leeuwarden, Zien, Plek bezichtigen, Wat doen tips

De Oldehove

Deze scheve, niet afgemaakte toren kent een lange geschiedenis en is ondanks zijn bijzondere, unieke uiterlijk een belangrijk symbool in Leeuwarden.

blank Foto Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden, Zien, Museum bezoeken

Keramiekmuseum Princessehof

In het keramiekmuseum Princessehof vind je keramische kunstwerken van toonaangevende kunstenaars zoals Karel Appel, Picasso, Lucebert en Armando.

hint photo hint photo

Samen wat eten of drinken in Leeuwarden?

blank Foto Fries Museum in Leeuwarden, Zien, Musea & galleries, Activiteiten

Fries Museum

Wil jij meer te weten komen over Friesland tijdens een gezellig dagje in de stad? Bezoek dan eens het Fries Museum in Leeuwarden.

blank Foto Museum de Grutterswinkel in Leeuwarden, Zien, Musea & galleries

Museum de Grutterswinkel

Ga terug in grootmoeders tijd en bewonder de tentoonstelling en alle authentiek ingerichte kamers onder het genot van koffie en een echt Frysk Dúmke.

blank Foto Galerie de Roos van Tudor in Leeuwarden, Zien, Musea & galleries

Galerie de Roos van Tudor

Voor liefhebbers van hedendaagse kunst is Galerie de Roos van Tudor een leuke stop tijdens een dagje in de stad.

blank Foto Leonidas Leeuwarden in Leeuwarden, Winkelen, Kado's & geschenken, Delicatessen & lekkerijen

Leonidas Leeuwarden

In dit smalste winkeltje van Nederland vind je de verrukkelijkste handgemaakte bonbons en de lekkerste chocolade van topkwaliteit.

hint photo hint photo

Fantastische 3-daagse arrangementen met alles erop en eraan

blank Foto De Pluymgraaff in Leeuwarden, Winkelen, Geschenken kopen, Hobbyspullen kopen

De Pluymgraaff

Wanneer je de gezellige, kleurrijke winkel De Pluymgraaff binnenstapt word je hebberig wanneer je alle leuke spullen ziet voor jong en voor oud.

Stadswaag

Hier geniet je in historische sferen van een smakelijke lunch of een heerlijke High Tea. De sfeervolle inrichting en het fijne terras maken het af.

Post-Plaza

In dit oude postkantoor is het wel heel bijzonder om te dineren of te lunchen. De grootse en sfeervolle inrichting maken het tot een unieke plek.

Restaurant Sminia Huys

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

De leukste hotels in het centrum van Leeuwarden

Licks

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Jolijt

Bij Jolijt kijk je je ogen uit bij alle mooie producten van verschillende merken, je ruikt er heerlijke geuren en er staat een gezellig muziekje aan.

De Wereld van Thee

In de Wereld van Thee is de keuze reuze uit maar liefst 300 soorten losse thee. De echte theeliefhebbers kunnen hier alles zien, ruiken en proeven.

Kleintheater De vier Pelikanen

Het kleinste Jugendstil theater van Europa. In het magisch monumentale pand kan je genieten van concerten, theater, cabaret, lezingen en exposities.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Leeuwarden

Leeuwarden stadsgids monumenten musea historie kop koffie

Gratis stadsgids

Leeuwarden

Ontdek kunst, adembenemende historie en de beste koffie

10 leukste plekjes lunchen koffie Leeuwarden stadsgids

Gratis stadsgids

Leeuwarden

10 koffietentjes en lunchrooms met ieder hun eigen verhaal

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker