De 5 meest bijzondere plekjes
en musea in Leiden

Hofjes, de universiteit, roemrijke geschiedenis en tal van musea. Leiden staat bekend om van alles! En dat is niet gek. In de prachtige stad valt namelijk genoeg te zien en beleven tijdens een dagje stad. De 28 kilometer aan grachten, honderden monumenten en historische bezienswaardigheden geven de stad een uniek en sfeervol karakter. In musea zie je verder meesterwerken van Rembrandt, schatten uit Japan en bijzondere objecten uit de wetenschap. Ontdek op deze pagina jouw favoriete plekjes en beleef ze tijdens een dagje Leiden.

Voeg je favoriete bezienswaardigheden toe aan je stadsgids


blank Sint Annahofje in Leiden Zien Bezienswaardigheden Hofje monument 1492

Sint Annahofje

Zoek de rust op in een van de mooiste en oudste hofjes van Leiden. Dit is daarnaast het enige Leidse hofje dat nog een eigen kapel heeft.

blank Molenmuseum de Valk in Leiden Zien Museum bezoeken, Plek bezichtigen Stellingmolen koren

Molenmuseum de Valk

Benieuwd hoe een molen er van binnen uitziet en hoe deze werkt? Ontdek dan zeven verdiepingen vol verhalen en historie in Molenmuseum de Valk.

blank Nieuwe Rijn in Leiden Zien Lunch Borrel Diner Buurt Terrasboten gezellig restaurants

Nieuwe Rijn

Een gezellig stadsdeel met tal van restaurants en eetcafés. Velen hebben 's zomers een terras op of langs het water waarop het heerlijk vertoeven is.

blank Hooglandse kerk in Leiden Zien Bezienswaardigheden kruisbasiliek kerk

Hooglandse kerk

Een imposante, laatgotische kruisbasiliek die al eeuwenlang het hart van Leiden siert. Een monument met een roerige geschiedenis.

blank De Burcht in Leiden Zien Bezienswaardigheden Burcht heuvel muur Rijn

De Burcht

Dit is een van de oudste nog bestaande voorbeelden van een burcht in Nederland. Een omheinde vluchtplek voor mensen tegen belagers.

Missen we jouw favoriete plek in Leiden?

Laat jouw plek opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker