Beleef alle kanten van deze idyllische sleutelstad

Het compacte Leiden heeft voor ieder wat wils. Zo zie je al wandelend of varend honderden monumenten. Ontdek je in musea meesterwerken van Rembrandt, schatten uit heel de wereld en de geheimen van het menselijk lichaam. En winkel je in sfeervolle straten en steegjes. Voor gezelligheid zit je in deze universiteitsstad verder ook goed dankzij een keur aan restaurants en caf├ęs. Houd verder vooral je ogen open, overal in het centrum duiken sleutels op, het wapen van de stad.

Maak je stadsgids voor Leiden

Bewaar je favoriete plekjes voor een perfect dagje stad.

Mijn gids (0)

Suggesties voor je stadsgids

blank Zijlpoort in Leiden Zien Bezienswaardigheden

Zijlpoort

Van de acht stadspoorten zijn er twee overgebleven, waaronder de Zijlpoort. De poort stamt uit 1667 en is gebouwd in classicistische stijl.

blank Van Boheemen in Leiden Winkelen Lekkernijen kopen

Van Boheemen

Al aan vele generaties Leidenaren heeft de familie Boheemen kaas verkocht. Het assortiment kaas is uitgebreid en aangevuld met diverse toebehoren.

blank Velvet Music Leiden in Leiden Winkelen Hobby & vrije tijd

Velvet Music Leiden

Een muziekspeciaalzaak gerund door louter liefhebbers. Je vindt er platen, cd's, dvd's en geregeld ook swingende instore concerten.

blank Skyler Store in Leiden Winkelen Wonen & koken Scandinavisch Bohemain Electisch

Skyler Store

Hier zit je goed voor interieurartikelen en interieuradvies in een eclectische, Scandinavische stijl. Voor betaalbaar design en hippe woonaccessoires.


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker