Praktische informatie Leiden

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Leiden. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Leiden

VVV

Voor alles over Leiden en omgeving ben je hier op het juiste adres. Het behulpzame personeel helpt je graag aan handige informatie.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Leiden Centraal

Dit treinstation ligt aan de noord-westkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel in ongeveer 10 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Leiden. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage Haarlemmerstraat

Midden in het centrum, naast de Albert Heijn, kan je hier goedkoop parkeren. Vanuit deze parkeergarage is de hele binnenstad makkelijk bereikbaar.

Parkeergarage Breestraat

Deze in het historische centrum gelegen wat krappe parkeergarage ligt boven de Hoogvliet supermarkt. Relatief goedkoop parkeren in de binnenstad.

P+R Haagweg

Het grote parkeerterrein aan de westzijde is een goed startpunt voor een bezoek aan Leiden. Gunstige tarieven en gratis city shuttle naar het centrum.

Parkeerterrein Langegracht

Met wat geluk vind je hier aan de noordkant van het centrum op dit niet zo grote parkeerterrein een plek en ben je lopend snel in de binnenstad.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Leiden.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker