Praktische informatie Leiden

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Leiden. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Leiden

VVV

Voor alles over Leiden en omgeving ben je hier op het juiste adres. Het behulpzame personeel helpt je graag aan handige informatie.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Leiden.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Leiden Centraal

Dit treinstation ligt aan de noord-westkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel in ongeveer 10 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Leiden. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Haagweg

Het grote parkeerterrein aan de westzijde is een goed startpunt voor een bezoek aan Leiden. Gunstige tarieven en gratis city shuttle naar het centrum.


Parkeergarage Breestraat

Deze in het historische centrum gelegen wat krappe parkeergarage ligt boven de Hoogvliet supermarkt. Relatief goedkoop parkeren in de binnenstad.


Parkeergarage Haarlemmerstraat

Midden in het centrum, naast de Albert Heijn, kan je hier goedkoop parkeren. Vanuit deze parkeergarage is de hele binnenstad makkelijk bereikbaar.


Parkeerterrein Langegracht

Met wat geluk vind je hier aan de noordkant van het centrum op dit niet zo grote parkeerterrein een plek en ben je lopend snel in de binnenstad.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Leiden? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van Leiden


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker