Volg deze stadsgids langs 10 kunstzinnige plekken in Groningen

Stadsgids met 10 plekjes

Kunst vind je overal terug in Groningen. Van een openbaar toilet tot een door Alessandro Mendini ontworpen museum. Volg deze stadsgids langs een aantal van de meest inspirerende plekken in de stad. Naast kijken zijn er in deze stadsgids ook 3 winkels te vinden waar je kunstzinnige producten kan kopen. Zo heb je een bijzondere herinnering aan een leuke dag Groningen. Lees meer

Musea in Groningen

Het bekendste museum van de stad is toch wel het Groninger Museum. Laat je er verrassen door de uitgebreide collectie op het gebied van kunst en oudheden, en natuurlijk het prachtige gebouw zelf. Kijk ook bij Pictura als je van kunst houdt. Daar exposeren kunstenaars van uiteenlopende richtingen en disciplines. Hetzelfde geldt voor Galerie Erik Zwezerijnen, waar je werken vindt van de gelijknamige schilder. Andere musea die de stad rijk is zijn Het Nederlands Stripmuseum en GRID, een museum voor grafisch ambacht, grafische kunst en vormgeving. Daar krijg je een overzicht van 550 jaar boekdrukkunst.

Op straat te ontdekken

Dat je voor het bekijken van kunst lang niet altijd een kaartje hoeft te kopen bewijzen deze twee bijzondere plekjes. Openbaar toilet Reitemakersrijge bijvoorbeeld (ja echt). Waar je normaal liever wegkijkt is dit openbaar toilet een lust voor het oog. Een ander kunstwerk dat je tegen kan komen op straat is Ultra. Deze dame lijkt op het eerste gezicht te voldoen aan alle schoonheidsidealen. Maar kijk beter, dan kunnen je wat rare dingen opvallen.

Kunstzinnig winkelen

Wil je ter herinnering aan een leuk dagje Groningen iets kunstzinnigs meenemen naar huis? Kijk dan eens binnen bij Klinkhamer antiek en curiosa, de ruimte van 200 vierkante meter staat vol unieke objecten. Voor kunst uit het verre Oosten is Batsu een aanrader. In de Japanse winkel vind je allerlei aardewerk en kleine kunstwerken die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd. SiO2 is het laatste plekje in deze gids en heeft een unieke collectie hand gemaakte glaskunst die je kan bewonderen in de winkel.

Zin in een kunstzinnig dagje Groningen? Download deze stadsgids dan hieronder.

10 plekjes kunst Groningen musea kunstwerk interieur GRID

Gratis stadsgids

Groningen

Deel deze stadsgids

blank Foto Groninger Museum in Groningen, Zien, Museum bezoeken

Groninger Museum

Laat je verrassen door dit kleurrijke, veelzijdige museum. Er zijn uitgebreide collecties op het gebied van kunst en oudheden te vinden.

blank Foto Pictura in Groningen, Zien, Musea & galleries

Pictura

In een mooi, monumentaal pand aan het Martinikerkhof vind je Pictura. Hier exposeren kunstenaars van uiteenlopende richtingen en disciplines.

blank Foto GRID Grafisch Museum Groningen in Groningen, Zien, Musea & galleries

GRID Grafisch Museum Groningen

Museum voor het grafisch ambacht, grafische kunst en vormgeving. Naast historische persen die te bekijken zijn leggen vakmensen je graag alles uit.

hint photo user action hint

Fantastische 3-daagse arrangementen met alles erop en eraan

blank Foto Openbaar toilet Reitemakersrijge in Groningen, Zien, Bezienswaardigheden

Openbaar toilet Reitemakersrijge

Bij een openbaar toilet denk je niet meteen aan een mooi plekje. Het door Koolhaas en Olaf gecreëerde toilet is echter een plaatje om te zien.

blank Foto Ultra in Groningen, Zien, Bezienswaardigheden

Ultra

Deze dame lijkt op het eerste gezicht te voldoen aan alle schoonheidsidealen. Maar kijk beter, dan kunnen je wat rare dingen opvallen.

blank Foto Klinkhamer antiek en curiosa in Groningen, Winkelen, Woonaccessoires wonen, Hobbyspullen kopen

Klinkhamer antiek en curiosa

Hier ben je niet snel uitgekeken. Struin rond in deze grote antiek-, curiosa- en platenzaak van maar liefst 200 vierkante meter.

Ontdek Groningen tijdens deze raadselachtige stadswandeling

Galerie Erik Zwezerijnen

Laat je in deze sfeervolle galerie grijpen door het werk van Erik Zwezerijnen. De stijl van de werken is kleurrijk, zit vol energie en is vrolijk.

Het Nederlands Stripmuseum

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Batsu

In deze Japanse winkel vind je onder andere allerlei aardewerk, in mooie heldere kleuren, kleine kunstwerken, rijstwijnen en vertaalde boeken.

10 lunch hotspots in Groningen - van soepwinkel tot bakkerscafé

SiO2

De informatie van deze plek is helaas niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Groningen

Winkelen Folkingestraat Groningen kado's mode delicatessen

Gratis stadsgids

Groningen

In de Folkingestraat vind je een unieke mix van winkeltjes

Culinair Groningen restaurants lunchrooms koffie delicatessen

Gratis stadsgids

Groningen

Leer de culinaire kant van deze stad met smaak kennen

10 hotspots Groningen lunch soepwinkel bakkerscafé koffie centrum

Gratis stadsgids

Groningen

Van soepwinkel tot bakkerscafé, hier zit je goed voor lunch

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker