Praktische informatie Groningen

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Groningen. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Groningen

VVV

Bij de VVV op de Grote Markt vind je allerlei handige informatie voor je stadsbezoek. Ook voor rondleidingen en kaartjes is dit het juiste adres.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Groningen

Dit mooie treinstation ligt aan de zuidkant van het centrum. Neem de noorduitgang aan de voorzijde en wandel in ruim 10 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Groningen. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage Centrum

In het hart van het centrum tegenover de Korenbeurs gelegen wat smalle parkeergarage. De hele binnenstad is vanaf hier snel bereikbaar.

Parking UMG Zuid

Aan westkant van de stad bij het ziekenhuis gelegen parkeergarage. Je loopt via de Nieuwe Sint Jansstraat in ongeveer 10 minuten naar de Grote Markt.

P+R Station Groningen

Bij het Station Groningen gelegen parkeergarage aan de zuidwest kant van het centrum. De binnenstad is op korte loopafstand van het station.

P+R Euroborg P3

Op de parkeerlocatie bij het Euroborg Station Groningen kan je gratis parkeren. De binnenstad is met de Citybus goedkoop en snel te bereiken.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Groningen.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker