Culinair rondje in Groningen om van te watertanden

Stadsgids met 15 plekjes

Zin om de smaakvolle kant van Groningen te ontdekken? Dan is deze stadsgids echt iets voor jou. We hebben een aantal leuke plekjes voor je verzameld waar je heerlijk kunt lunchen, een verse kop koffie kan drinken en kan proven van een speciaal diner. Maar het blijft niet bij restaurants en lunchrooms, ook de delicatessenwinkels ontbreken natuurlijk niet. Van kaas tot wijn en van chocolade tot oud Hollandse heerlijkheden, je vindt het allemaal in deze gids om van te water Lees meer

Lunchen en koffieleuten

In Groningen zijn genoeg plekjes te vinden waar je terecht kunt voor een lekkere lunch en een goede kop koffie. Rust tijdens het winkelen of het bekijken van de stad even uit bij Het Bakkerscafé. Passie voor het ambacht en voorliefde voor pure ingrediënten zitten daar 'ingebakken'. Het duurzame Goud Heerlijk is ook een goede keuze voor een lunch. Met liefde voor eten bereiden ze hier dagelijks alles vers. Zin in koffie? Dan ben je op plekjes als Coffee Break en PS! op het juiste adres.

Bijzonder dineren

Wat dineren in Groningen betreft is het maar net waar je zin in hebt. Zin om kennis te maken met de Turkse keuken? Dan is restaurant Tekinev de juiste keuze. De Franse keuken vind je terug bij Voilà. Bij Brussels Lof werken ze met de mooiste inlandse producten, van verse vis tot mooie seizoensproducten. Het Pakhuis is begonnen als kunstenaarscafé, je voelt en proeft dit nog steeds terug in de ambiance en gerechten. Na een diner zin in een afzakkertje? Dan heb je bij De Pintelier volop keuze.

Even inkopen doen

Loop je je neus achterna, dan is de kans groot dat je in één van deze heerlijke winkeltjes terecht komt. In Leuk en lekker bijvoorbeeld. Waar iedereen wel iets vindt van zijn gading. Of bij Ariola, waar je al meer dan 20 jaar terecht kan voor de lekkerste Italiaanse delicatessen. Andere smaakvolle winkels zijn De Kaaskop, Heerlijk Chocolade, Beans & Grapes en Het Hanze Huis. In laatstgenoemde komen producten uit heel Europa bijeen. Van Marsepein uit Lübeck tot wijnen uit Bordeaux.

Loopt het water al in je mond? Download deze stadsgids hieronder en ga op pad.

Culinair Groningen restaurants lunchrooms koffie delicatessen

Gratis stadsgids

Groningen

Deel deze stadsgids

blank Foto Coffee Break in Groningen, Eten & drinken, Koffie thee drinken, Genieten van lunch

Coffee Break

Geniet in een moderne setting van de lekkerste koffie. Heerlijke melanges die je doen denken aan de koffie uit de beste Italiaanse koffiebarren.

blank Foto Brussels Lof in Groningen, Eten & drinken, Dineren

Brussels Lof

Elke dag werken ze hier met de mooiste inlandse producten. Dit geeft ze bij Brussels Lof al 30 jaar veel vreugde, plezier en inspiratie.

blank Foto De Pintelier in Groningen, Eten & drinken, Borrelen

De Pintelier

Geniet van een speciaalbiertje tezamen met een mengelmoes van studenten, docenten en stadjers. Tijdens de zomer kan je hier heerlijk in de zon zitten.

blank Foto Leuk en Lekker in Groningen, Winkelen, Lekkernijen kopen

Leuk en Lekker

Hoe ze op de naam van de winkel zijn gekomen? Heel simpel…het zijn de twee meest gebruikte woorden in de winkel. Kijk rond en proef.

hint photo hint photo

Kortingsacties voor een leuke activiteit in Groningen

blank Foto Heerlijk chocolade in Groningen, Winkelen, Geschenken kopen, Lekkernijen kopen

Heerlijk chocolade

Echte chocoladeliefhebbers kunnen zich hier helemaal uitleven. Deze heerlijke winkel staat namelijk vol handgemaakte bonbons en chocoladegeschenken.

blank Foto Beans & Grapes in Groningen, Winkelen, Kado's & geschenken, Delicatessen & lekkerijen

Beans & Grapes

Wijnliefhebbers optimaal laten genieten van kwaliteitswijnen. Hier gaat Beans & Grapes voor. Het assortiment is uniek, het advies persoonlijk.

blank Foto Tekinev in Groningen, Eten & drinken, Lekker uit eten

Tekinev

Hier vind je een traditionele en moderne keuken met een Turks hart. Proef de grote diversiteit aan smaken van de Turkse gerechten.

Het Bakkerscafé

Passie voor het ambacht en voorliefde voor pure en natuurlijke ingrediënten zitten hier 'ingebakken'. Proef van originele, veelal biologische, smaken.

2 nachtjes naar deze leuke stad voor een superprijs!

Goud Heerlijk

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

PS!

De inrichting met rondingen is geïnspireerd op Parc Guell van Gaudi. Bij de koffie serveren ze huisgemaakte taart en bonbons.

Voilà

Dineer hier volgens het Franse table d’hôte principe. Voilà serveert een dagelijks wisselend vijfgangenmenu met de Franse keuken als basis.

Het Pakhuis

Het Pakhuis is begonnen als kunstenaarscafé. Je voelt dit nog steeds terug in de ambiance van vandaag de dag. Proef van lekkere gerechten en drankjes.

10 lunch hotspots in Groningen - van soepwinkel tot bakkerscafé

Ariola Delicatessen

In de open keuken van Ariola worden de heerlijkste Italiaanse delicatessen bereid. De sfeer is hartelijk en gezellig en je wordt vriendelijk begroet.

De Kaaskop

Voor kaas, zuivel, noten, tapas en wijn. Bij de Kaaskop houden ze van eerlijk eten, mooie producten uit de regio en onverwachte smaakcombinaties.

Het Hanze Huis

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Groningen

Winkelen Folkingestraat Groningen kado's mode delicatessen

Gratis stadsgids

Groningen

In de Folkingestraat vind je een unieke mix van winkeltjes

10 hotspots Groningen lunch soepwinkel bakkerscafé koffie centrum

Gratis stadsgids

Groningen

Van soepwinkel tot bakkerscafé, hier zit je goed voor lunch

10 plekjes kunst Groningen musea kunstwerk interieur GRID

Gratis stadsgids

Groningen

Volg deze gids langs 10 kunstzinnige plekken

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker