Mis deze 10 plekjes niet tijdens een dagje rondkijken in Purmerend

Stadsgids met 10 plekjes

In de leuke binnenstad valt genoeg te zien! Wandel tijdens een dagje stad, met deze gids in je handen, langs tien bijzondere en heel verschillende hotspots. Van plekjes die al honderden jaren in de stad zijn te vinden tot bijzondere nieuwkomers, en van authentieke winkels tot leerzame musea. Lees meer

Architectuur

Wie aan Purmerend denkt zal al snel aan de Koemarkt denken. Op het gezellige plein herinnert een beeld van koeien nog aan de bekende veemarkt van vroeger. In het centrum vind je ook de Nicolaas Koepelkerk; een bouwwerk uit 1853 met een prachtig historisch orgel. Het Burgerweeshuis is ook een gebouw met historische waarde. Kijk goed boven de voordeur en zie de spelende kinderen met op de voorgrond de vader van het weeshuis. Wat nieuwer in dit stadje is de Melkwegbrug. Het bijzondere bouwwerk brengt je dichter bij de sterrenhemel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad.

Doen!

In de binnenstad van Purmerend zijn een aantal dingen die je zeker moet doen. Zo wordt je bij Fred's Atelier vriendelijk ontvangen en kan je naar hartenlust rondneuzen voor unieke kado’s. Bijzonder is het ook om binnen te kijken bij Melkhandel Kuyt. Op een oude foto in dit kleinste winkeltje van Purmerend zijn de melkboeren van vroeger nog te zien. Toe aan een nieuw kapsel? Keer dan terug in de tijd door De Barbiers binnen te stappen en laat je in stijl een nieuwe look aanmeten. Liefhebbers van theater kunnen in Purmerend, het culturele hart, Theater de Purmaryn binnenstappen.

Musea

Op deze stadsgids zijn twee musea te vinden die je meer leren over kunst en geschiedenis. In Museum Waterland staat hedendaagse kunst en vormgeving centraal. Het Purmerends Museum staat daarentegen weer helemaal in het teken van de geschiedenis van Purmerend. De afbeeldingen, voorwerpen en maquettes die je in dit oude stadhuis vindt, leren je hier van alles over.

Download en print deze gids en ontdek Purmerend. Met deze stadsgids kom je, na je Purmerendse stadswandeling, zeker terug met tal van nieuwe ervaringen.

Bezienswaardigheden Purmerend 10 hoogtepunten musea koemarkt

Gratis stadsgids

Purmerend

Deel deze stadsgids

blank Foto Koemarkt in Purmerend, Zien, Rondwandelen

Koemarkt

Het beeld van de koeien herinnert nog steeds aan de bekende veemarkt van vroeger. Tegenwoordig een plek vol gezellige horecagelegenheden.

blank Foto Nicolaas Koepelkerk in Purmerend, Zien, Plek bezichtigen

Nicolaas Koepelkerk

Met drie gerestaureerde historische orgels van verschillende aard en omvang, is de Nicolaas Koepelkerk een unieke orgellocatie in Nederland.

blank Foto Burgerweeshuis in Purmerend, Zien, Plek bezichtigen

Burgerweeshuis

Dit historische gebouw in het centrum van Purmerend deed in het verleden dienst als weeshuis voor gegoede burgerkinderen.

hint photo user action hint

Samen wat eten of drinken in Purmerend?

blank Foto Melkwegbrug in Purmerend, Zien, Bezienswaardigheden

Melkwegbrug

Na een flinke klim heb je hier mooi uitzicht over Purmerend. Romantisch ook, er hangen aardig wat liefdesslotjes van verliefde stelletjes.

blank Foto Melkhandel Kuyt in Purmerend, Winkelen, Woonaccessoires wonen, Plek bezichtigen

Melkhandel Kuyt

Proef de historie. Op een oude foto in de winkel zijn de melkboeren nog te zien. Nog steeds kan je hier terecht voor lekkere zuivelproducten.

blank Foto De Barbiers in Purmerend, Doen, Bezienswaardigheden, Activiteiten

De Barbiers

Keer terug in de tijd. De nostalgische inrichting en het vakmanschap van de kappers maken het een bijzondere ervaring om hier geknipt te worden.

hint photo hint photo

Kortingsacties voor een leuke activiteit in Purmerend

blank Foto Purmerends Museum in Purmerend, Zien, Museum bezoeken

Purmerends Museum

Gevestigd in het oude stadhuis. Leer hier aan de hand van afbeeldingen, voorwerpen en maquettes over de geschiedenis van Purmerend.

blank Foto Fred's Atelier in Purmerend, Winkelen, Kado's & geschenken, Wonen & koken

Fred's Atelier

Kijk rustig rond. De winkel staat vol leuke kado’s, schilderijen, keramiek en woonaccessoires. Veel daarvan is zelf gemaakt in het atelier achterin.

Theater de Purmaryn

Dit theater in het culturele hart van Purmerend. Bezoek na een dagje winkelen eens een leuke voorstelling en maak zo je dagje in de stad compleet.

Ontdek excursies, rondwandelingen en andere activiteiten in Purmerend

Kunsthuis Waterland

Bezoek hier een bijzondere tentoonstelling van hedendaagse kunst of koop in de designshop een prachtig kunstvoorwerp voor je eigen interieur.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Purmerend

6 leukste koffiebars lunchrooms en high tea in Purmerend

Gratis stadsgids

Purmerend

6 adresjes voor meesterlijke koffie, lunch en meer

10 tips dagje Purmerend shoppen winkelen mode lunch

Gratis stadsgids

Purmerend

Laat je langs mooie mode leiden met deze gids in je handen

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker