Praktische informatie Purmerend

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Purmerend. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Purmerend

VVV i-Point

In het Purmerends Museum vind je het digitale touch screen VVV i-point waar je terecht kunt voor toeristische informatie over Purmerend en omgeving.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Purmerend

Dit treinstation ligt aan de zuid-oostkant van het centrum. Neem de uitgang richting de Wilhelminalaan en wandel in 10 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Purmerend. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage Willem Eggert Centrum

De relatief gunstig geprijsde Q-park parkeergarage is gelegen in het winkelcentrum Willem Eggert midden in het centrum van Purmerend.

P+R Station Purmerend

Gratis parkeerplekken zijn te vinden bij het station Purmerend. Het is vanaf deze ruime parkeerplaats ruim 10 minuten lopen naar het centrum.

Parkeerterrein Poelstraat

Deze locatie aan de zuidoostkant ligt wat verder van het centrum van Purmerend, maar je kan hier dan wel gratis parkeren.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Purmerend.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 13:00 - 17:00 - laatste zondag van de maand

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker