De 8 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Purmerend

Purmerend is vooral bij de ouderen onder ons bekend van haar veemarkten. De naam van het centrale plein, de Koemarkt, en het opvallende beeld van de koeien die je er kan vinden, herinneren nog aan die tijd. Helaas heeft het plein na de vele veeziekten in het verleden zijn functie op dat gebied verloren. Het plein wordt nu vooral voor andere markten en de jaarlijkse groots opgezette kermis gebruikt. Een ander leuk punt om te bezoeken is de Melkwerkbrug aan de oostkant van het centrum. Vanaf deze hoge markante brug heb je een mooi uitzicht over de omgeving en de binnenstad. Wil je meer over de historie van Purmerend en de omgeving te weten komen? Bezoek dan eens het Purmerends museum.


blank Museum Waterland in Purmerend Zien Musea & galleries hedendaagse kunst winkel

Museum Waterland

Bezoek hier een bijzondere tentoonstelling van hedendaagse kunst of koop in de museumwinkel een prachtig kunstvoorwerp voor je eigen interieur.

blank Burgerweeshuis in Purmerend Zien Plek bezichtigen historisch

Burgerweeshuis

Dit historische gebouw in het centrum van Purmerend deed in het verleden dienst als weeshuis voor gegoede burgerkinderen.

blank Melkhandel Kuyt in Purmerend Winkelen Woonaccessoires kopen, Plek bezichtigen kleinste winkel zuivel

Melkhandel Kuyt

Proef de historie. Op een oude foto in de winkel zijn de melkboeren nog te zien. Nog steeds kan je hier terecht voor lekkere zuivelproducten.

blank Koemarkt in Purmerend Zien Rondwandelen plein terras eten

Koemarkt

Het beeld van de koeien herinnert nog steeds aan de bekende veemarkt van vroeger. Tegenwoordig een plek vol gezellige horecagelegenheden.

blank Purmerends Museum in Purmerend Zien Museum bezoeken geschiedenis maquettes

Purmerends Museum

Gevestigd in het oude stadhuis. Leer hier aan de hand van afbeeldingen, voorwerpen en maquettes over de geschiedenis van Purmerend.

blank Melkwegbrug in Purmerend Zien Bezienswaardigheden uitzicht slotjes

Melkwegbrug

Na een flinke klim heb je hier mooi uitzicht over Purmerend. Romantisch ook, er hangen aardig wat liefdesslotjes van verliefde stelletjes.

blank Nicolaas Koepelkerk in Purmerend Zien Plek bezichtigen orgels

Nicolaas Koepelkerk

Met drie gerestaureerde historische orgels van verschillende aard en omvang, is de Nicolaas Koepelkerk een unieke orgellocatie in Nederland.

Welke leuke plek heb jij gespot?


Tip doorgeven
blank De Barbiers in Purmerend Doen Bezienswaardigheden, Activiteiten kapperszaak salon nostalgisch

De Barbiers

Keer terug in de tijd. De nostalgische inrichting en het vakmanschap van de kappers maken het een bijzondere ervaring om hier geknipt te worden.

Bekijk de bronnen via de in de foto's.

Missen we jouw favoriete plek in Purmerend?

Laat jouw plek opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker