De 8 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Purmerend

Purmerend is vooral bij de ouderen onder ons bekend van haar veemarkten. De naam van het centrale plein, de Koemarkt, en het opvallende beeld van de koeien die je er kan vinden, herinneren nog aan die tijd. Helaas heeft het plein na de vele veeziekten in het verleden zijn functie op dat gebied verloren. Het plein wordt nu vooral voor andere markten en de jaarlijkse groots opgezette kermis gebruikt. Een ander leuk punt om te bezoeken is de Melkwerkbrug aan de oostkant van het centrum. Vanaf deze hoge markante brug heb je een mooi uitzicht over de omgeving en de binnenstad. Wil je meer over de historie van Purmerend en de omgeving te weten komen? Bezoek dan eens het Purmerends museum.


blank Foto Nicolaas Koepelkerk in Purmerend, Zien, Plek bezichtigen

Nicolaas Koepelkerk

Met drie gerestaureerde historische orgels van verschillende aard en omvang, is de Nicolaas Koepelkerk een unieke orgellocatie in Nederland.

blank Foto Koemarkt in Purmerend, Zien, Rondwandelen

Koemarkt

Het beeld van de koeien herinnert nog steeds aan de bekende veemarkt van vroeger. Tegenwoordig een plek vol gezellige horecagelegenheden.

blank Foto Melkwegbrug in Purmerend, Zien, Bezienswaardigheden

Melkwegbrug

Na een flinke klim heb je hier mooi uitzicht over Purmerend. Romantisch ook, er hangen aardig wat liefdesslotjes van verliefde stelletjes.

hint photo user action hint

Mis deze 10 plekjes niet tijdens een dagje rondkijken in Purmerend

blank Foto Burgerweeshuis in Purmerend, Zien, Plek bezichtigen

Burgerweeshuis

Dit historische gebouw in het centrum van Purmerend deed in het verleden dienst als weeshuis voor gegoede burgerkinderen.

blank Foto Melkhandel Kuyt in Purmerend, Winkelen, Woonaccessoires wonen, Plek bezichtigen

Melkhandel Kuyt

Proef de historie. Op een oude foto in de winkel zijn de melkboeren nog te zien. Nog steeds kan je hier terecht voor lekkere zuivelproducten.

blank Foto De Barbiers in Purmerend, Doen, Bezienswaardigheden, Activiteiten

De Barbiers

Keer terug in de tijd. De nostalgische inrichting en het vakmanschap van de kappers maken het een bijzondere ervaring om hier geknipt te worden.

hint photo hint photo

De leukste plekjes voor een perfecte koffie met gebak

blank Foto Purmerends Museum in Purmerend, Zien, Museum bezoeken

Purmerends Museum

Gevestigd in het oude stadhuis. Leer hier aan de hand van afbeeldingen, voorwerpen en maquettes over de geschiedenis van Purmerend.

Kunsthuis Waterland

Bezoek hier een bijzondere tentoonstelling van hedendaagse kunst of koop in de designshop een prachtig kunstvoorwerp voor je eigen interieur.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker