10 tips voor een lunch in Alkmaar - van lunchroom tot saladebar

Kant-en-klare stadsgids met 10 plekjes

Waar gaat jouw lunchhart sneller van kloppen? Een stuk lekker gebak, een zelf samengestelde salade, kom pure soep, sandwich of uitgebreide High Tea? In Alkmaar is gelukkig genoeg mogelijk. Bekijk deze stadsgids en vind tussen de 10 hotspots je favoriet! Lees meer

Lunchrooms op een rij

De binnenstad van Alkmaar zit vol plekjes zoals Kowalski comfort store waar je heerlijk kunt lunchen. Je moet ze alleen net even weten te vinden. Maar met deze stadsgids gaat dat zeker lukken. Wandel bijvoorbeeld richting ECHT, dat zich vlakbij het Waagplein bevindt. Het is een mooie plek waar je ook lekker buiten kunt vertoeven. De menukaart wisselt met de seizoenen, kies er uit lekkere lunchgerechten of ga voor een High Tea. Sencha Lunchstore zit weer aan de andere kant van het centrum. Er heerst een echt huiskamergevoel, er is een speelhoek voor kinderen en de taartjes zijn er heerlijk. Anne&Max is ook een hotspot in Alkmaar. Je zit er goed voor een gezonde lunch of uitgebreide High Tea.

Net even anders

Zin in wat anders? Ga dan voor heerlijk en verantwoord eten bij Saladebar Oogst, een plek waar je een eigen salade samen kunt stellen. De Binnenkomer is met haar vintage inrichting ook erg leuk en vooral super gezellig. Een vintage interieur (dat overigens deels te koop is) vind je ook bij Soepp. Een sfeervol zaakje waar je in een huiskamersfeer kan proeven van een kom pure soep.

Perfect voor een korte break

Behoefte aan Cafeïne? Maak dan een tussenstop bij De Koffiemolen. De koffiemeesters maken op ambachtelijke wijze de lekkerste koffie. Bij IJssalon Laan ben je daarentegen weer op het juiste adres voor het lekkerste vanilleroomijs, het beroemde Laan ijs. Daarnaast is met een zak friet natuurlijk ook niks mis. Een zak gouden geel geluk haal je bij Friethuis De Vlaminck.

Al trek gekregen? Wacht dan nog heel even! Download en print deze stadsgids eerst en zorg ervoor dat je op jouw favoriete hotspot in Alkmaar belandt.

10 leukste plekjes koffie en lunchen Alkmaar centrum soep salade

Gratis stadsgids

Alkmaar

Deel deze stadsgids


blank ECHT in Alkmaar Eten & drinken Lunchen lunchroom biologisch brood taart sapjes

ECHT

Hier hebben ze aandacht voor alles wat groeit en bloeit en koken ze zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Heerlijk, puur eten en drinken.

blank Sencha Lunchstore in Alkmaar Eten & drinken Koffie, thee & gebak, Lunchen woonwinkel koffie taart

Sencha Lunchstore

Een woonwinkel waar je een 2e huiskamer gevoel van krijgt. Hier kan je ook genieten van een ontbijt, lunch en huisgemaakte taartjes.

blank Anne&Max in Alkmaar Eten & drinken Koffie, thee & gebak, Lunchen lunchcafé koffie high tea taart

Anne&Max

Geniet bij Anne&Max van een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten, een gezonde lunch, uitgebreide High Tea of een High Wine.

blank Saladebar Oogst in Alkmaar Eten & drinken Lunchen soep smoothie koffie sap

Saladebar Oogst

Loop binnen bij Oogst voor gezonde, biologische maaltijdsalades, een soepje, sapje, smoothie of koffie met iets lekkers. Heerlijk en verantwoord.

blank De Binnenkomer in Alkmaar Eten & drinken Genieten van lunch, Gezellig borrelen eetcafé speciaalbier huiskamer

De Binnenkomer

Een knus eetcafé met een ongedwongen en persoonlijke sfeer. De gerechten zijn vers en betaalbaar. Van de Bigbanger burger tot wisselende gerechten.

blank SOEPP in Alkmaar Eten & drinken Koffie, thee & gebak, Lunchen lunchroom koffie biologischvintage

SOEPP

Biologische soepen, eerlijke koffie, vintage meubelen en suikervrij gebak. SOEPP is 100% vegetarisch en biedt ook altijd vegan opties.

blank De Koffiemolen in Alkmaar Eten & drinken Koffie, thee & gebak high tea taart lunch

De Koffiemolen

Hier maken gepassioneerde koffiemakers met veel liefde de lekkerste koffie. Voor ontbijt, lunch, heerlijke taart en gebak zit je hier ook goed.

blank IJssalon Laan in Alkmaar Eten & drinken Snack & tussendoor vanilleroomijs coupe

IJssalon Laan

Proef het beroemde Laan ijs. Ze verkopen al bijna 70 jaar één soort ijs: vanilleroomijs. Heerlijk met daar bovenop fruit, noga of chocolade.

Ontdek de leukste plekjes om te bezoeken


Zien
blank Friethuis De Vlaminck in Alkmaar Eten & drinken Snack & tussendoor lekkerste patat friet

Friethuis De Vlaminck

De lekkerste ambachtelijke frieten van Alkmaar vind je bij de Vlaminck. Lekker met mayonaise, joppie, samoerai of één van de andere sauzen.

blank Kowalski comfort store in Alkmaar Eten & drinken Koffie, thee & gebak, Lunchen

Kowalski comfort store

Bij Kowalski kan je terecht voor een goede kop koffie, lekkere lunch maar ook voor eigentijdse kunst en design. Een plekje vol knipogen en humor.

Bekijk de bronnen via de in de foto's.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Alkmaar

Gratis stadsgids

Alkmaar

Lisa vertelt je over de verborgen pareltjes die je moet zien

Gratis stadsgids

Alkmaar

Ga terug in de tijd op deze 10 historische plekken

Gratis stadsgids

Alkmaar

D’Oude Stad. Waar oude pakhuizen vol winkels zitten

Alle gidsen


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker