De 6 leukste evenementen en activiteiten om te beleven in Alkmaar

In Alkmaar valt genoeg te beleven! Maak je stedentrip onvergetelijk door de stad te bezoeken tijdens een bekend evenement. Of leer Alkmaar beter kennen door deel te nemen aan een activiteit die je een heel andere kant van de stad laat ervaren. Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten, rondleidingen en tours die ervoor zorgen dat je dagje stad in Alkmaar voor altijd in je herinnering blijft.


blank Foto Grachtenrondvaart Alkmaar in Alkmaar, Doen, Wat doen tips

Grachtenrondvaart Alkmaar

Spring een rondvaartboot op en verken Alkmaar vanaf het water. Pas wel op! Tijdens de tocht moet je 22 keer bukken voor lage bruggetjes.

blank Foto Kaasmuseum in Alkmaar, Zien, Museum bezoeken, Wat doen tips

Kaasmuseum

Ervaar in dit museum in het Waaggebouw de wereld van Kaas door middel van historische objecten, interactieve spelletjes en audiovisuele verhalen.

blank Foto Kaeskoppenstad in Alkmaar, Doen, Evenementen

Kaeskoppenstad

Ervaar de middeleeuwen. Het Kaeskoppenstad evenement brengt de Alkmaarse geschiedenis samen met 750 figuranten tot leven.

De leukste hotels in het centrum van Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Een filmhuis met een erg divers, ijzersterk programma. Denk aan goede publieksfilms, arthouse films en documentaires die je stof tot nadenken geven.

Theater de Vest

Dit podium biedt een diverse mix van theater, muziek en evenementen in een levendige setting, omringd door historie en creativiteit.

Hal 25

Ontdek een veelzijdige culturele hub in Alkmaar. Industrieel erfgoed komt tot leven met een mix van kunst, evenementen en creatieve expressie.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker