Praktische informatie Alkmaar

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Alkmaar. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Alkmaar

Tourist Information Point

Bezoek TIP voor informatie en tips over attracties, activiteiten en excursies in Alkmaar en omgeving. Ook kleine souvenirs winkel aanwezig.


VVV

Achter het Waagplein, aan de voet van de Waagtoren vind je de VVV. Ontdek hier wat de regio te bieden heeft aan de hand van diverse informatie.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Alkmaar.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Alkmaar

Dit treinstation ligt aan de noord-westkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel in ongeveer 10 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Alkmaar. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Kruseman van Eltenweg

Parkeerterrein met gunstige parkeertarieven gelegen aan de westkant van het centrum achter het station Alkmaar Centraal.


Parkeergarage De Vest

Parkeergarage aan de noordkant van de binnenstad onder stadsschouwburg De Vest. Ligt vlakbij de Grote Kerk en het Stedelijk Museum.


Parkeergarage Karperton

Voor parkeren in het centrum is deze ruime parkeergarage een ideale locatie. Je loopt zo vanuit de noordkant de binnenstad van Alkmaar in.


Parkeergarage Schelphoek

Ruime parkeerlocatie die vanaf de snelweg A9 makkelijk te bereiken is. Je loopt vanaf de zuid-oostkant in een paar minuten naar het centrum.


Parkeerterrein Parcade

Goedkoop parkeren op het parkeerterrein bij de Jagerstraat aan de noordzijde van het centrum van Alkmaar.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Alkmaar? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van AlkmaarLeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker