10 plekken in Den Haag die je gezien moet hebben

Stadsgids met 10 plekjes

In de mooie stad Den Haag valt van alles te beleven en te ontdekken op het gebied van politiek, het koningshuis en musea. Bezoek de compacte binnenstad van dit politieke hart van Nederland. Den Haag is een culturele schatkist vol historie en adembenemende kunst. Indrukwekkend zijn ook monumenten als het Binnenhof en de vele paleizen die de stad rijk is. Naast de prachtige paleizen zijn er een aantal andere typische Haagse bezienswaardigheden. Ontdek ze allemaal. Lees meer

Paleis & politiek

Begin je dag in Den Haag bij Paleis Noordeinde en bekijk het indrukwekkende gebouw dat het middelpunt van Den Haag vormt en dienst doet als werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Bezoek vervolgens het Binnenhof, dat al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek vormt. Kies voor een unieke ervaring en laat je rondleiden door het Binnenhof, de Ridderzaal, de Eerste Kamer en Tweede Kamer. Het Haagse Bos is de ideale plek voor een ontspannende wandeling door een historierijke omgeving. Vroeger werd het bos door Duitsers in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als lanceerplaats voor raketten. Maak tijdens je wandeling een ommetje langs Paleis Huis ten Bosch. Het paleis is prachtig en fungeert als het 17e eeuwse buitenverblijf van het Huis Oranje-Nassau. Op den duur zullen Koning Willem-Alexander en zijn gezin er gaan wonen.

Uniek museumbezoek

Een bijzonder museumbezoek kan niet ontbreken tijdens een leuke dag in Den Haag. Ontdek in Museum de Gevangenpoort, gelegen aan de prachtige Hofvijver, hoe de cellen er vroeger uitzagen en ervaar er de spannende verhalen over misdaad en straf in voorbije tijden. Typisch Haags is het Haags Historisch Museum. Leer hoe de stad zich heeft ontwikkeld en hoe dit in de geschiedenis is verlopen. Bekijk er ook prachtige stadsgezichten en bijzondere voorwerpen zoals de draagkoets en zilverwerk. Escher in het Paleis verwondert jong en oud met waanzinnig mooie kunstwerken, fantasierijke constructies en gezichtsbedrog die je versteld doen laten staan.
Door de leuke activiteiten, workshops en interactieve tentoonstellingen zijn alle drie de musea geschikt voor jong en oud.

Typisch Den Haag

Bezoek de Grote Markt en neem een kijkje bij Haagse Harry. Harry is een stripfiguur getekend door Marnix Rueb en is als standbeeld midden in Den Haag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. China Town is een ware beleving dankzij de vele geuren, smaken en kleuren van Aziatische culturen. Je vindt er tal van leuke eethuisjes, restaurants en toko's. De laatste, maar zeker niet de minste typische bezienswaardigheid in Den Haag is het Oude Stadhuis. Het opvallende, mooie pand is gebouwd in Renaissancestijl. In de kerker van het stadhuis bevindt zich een restaurant en expositieruimte.

Download en print de stadsgids en ontdek het mooie Den Haag. Met deze stadsgids ervaar je zowel het koninklijke en politieke Den Haag als de bijzondere kunstenaars en bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Bezienswaardigheden Den Haag 10 hoogtepunten dagje museum

Gratis stadsgids

Den Haag

Deel deze stadsgids

blank Foto Paleis Noordeinde in Den Haag, Zien, Plek bezichtigen

Paleis Noordeinde

Bekijk het indrukwekkende Paleis Noordeinde, dat het middelpunt van Den Haag vormt en dienst doet als werkpaleis van Koning Willem-Alexander.

blank Foto Binnenhof in Den Haag, Zien, Plek bezichtigen, Wat doen tips

Binnenhof

Tijdens een dagje in Den Haag hoort het bezoeken van het Binnenhof er zeker bij. Neem voor een mooi uitzicht ook een kijkje bij de Hofvijver.

blank Foto Haagse Bos in Den Haag, Zien, Plek bezichtigen, Rondwandelen

Haagse Bos

Maak een ontspannen wandeling door het historierijke Haagse Bos en bekijk Paleis Huis ten Bosch waar Prinses Beatrix lange tijd heeft gewoond.

hint photo user action hint

Ontdek Den Haag tijdens de leukste fietstours door de stad

blank Foto Haags Historisch Museum in Den Haag, Zien, Musea & galleries

Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch Museum ervaar je hoe de stad Den Haag zich heeft ontwikkeld, bekijk er prachtige stadsgezichten en bijzondere voorwerpen.

blank Foto Museum de Gevangenpoort in Den Haag, Zien, Musea & galleries

Museum de Gevangenpoort

Ontdek hoe de cellen er vroeger uitzagen en wat misdadigers doormaakten in het Museum de Gevangenpoort, gelegen aan de prachtige Hofvijver.

blank Foto Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, Zien, Bezienswaardigheden

Paleis Huis ten Bosch

Bekijk tijdens een wandeling door het Haagse Bos het Paleis Huis ten Bosch waar op den duur Koning Willem-Alexander en zijn gezin zullen gaan wonen.

hint photo hint photo

Kortingsacties voor een leuke activiteit in Den Haag

blank Foto Haagse Harry in Den Haag, Zien, Bezienswaardigheden

Haagse Harry

Haagse Harry, een stripfiguur getekend door Marnix Rueb, is als standbeeld midden in Den Haag te vinden en niet weg te denken uit het straatbeeld.

blank Foto Escher in Het Paleis in Den Haag, Zien, Musea & galleries

Escher in Het Paleis

Escher in het Paleis verwondert jong en oud met allerlei bijzondere, waanzinnig mooie kunstwerken die je versteld doen laten staan.

blank Foto Chinatown in Den Haag, Zien, Rondwandelen

Chinatown

Ontdek in Chinatown de geuren, smaken en kleuren van Aziatische culturen. Je vindt er tal van leuke eethuisjes, restaurants en toko's.

hint photo hint photo

10 plekjes in Den Haag die koffie drinken en lunchen bijzonder maken

blank Foto Oude Stadhuis in Den Haag, Zien, Plek bezichtigen

Oude Stadhuis

Het opvallende, mooie Oude Stadhuis is gebouwd in Renaissancestijl. Omdat huizen vroeger dicht op elkaar werden gebouwd, is er geen plein te zien.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Den Haag

10 Winkels in Den Haag die je als modeliefhebber niet mag missen

Gratis stadsgids

Den Haag

10 winkels vol fashion voor in modestad Den Haag

Den Haag gids 10 heerlijke lunch koffie leukste plekjes hotspots

Gratis stadsgids

Den Haag

10 plekjes die een bakkie doen en lunchen bijzonder maken

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker