Praktische informatie Den Haag

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Den Haag. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Den Haag

VVV

Bezoek de VVV voor handige informatie en tips over Den Haag. Ook voor toegangskaarten, excursies en rondleidingen ben je hier op het juiste adres.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Den Haag.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Den Haag Centraal

Dit treinstation ligt ten oosten van het centrum. Neem de hoofduitgang en wandel in bijna 15 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Den Haag. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

AH XL Elandstraat

Aan de westkant gelegen parkeergarage. De eerste twee uur gratis parkeren, daarna vrij gunstige tarieven. Let wel op de beperktere openingstijden.


P+R Laan van NOI

Op deze drukke P+R locatie bij station Laan van NOI kan je goedkoop parkeren. Het centrum is lopend in een klein half uur te bereiken of pak het OV.


Parkeergarage Malieveld

Vanaf de ondergrondse parkeergarage bij het Malieveld loop je zo het centrum van Den Haag in. Garage zelf is ook goed bereikbaar vanaf de A12 en A44.


Parkeergarage Turfmarkt

Bij deze parkeergarage onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken kan je midden in het centrum parkeren. Perfecte plek om zo de stad in te lopen.


Parking Megastores

Bij de wat zuidelijk gelegen Megastores kan goedkoop geparkeerd worden. De wandeling naar het centrum via Chinatown duurt ongeveer 25 minuten.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Den Haag? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van Den HaagLeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker