De 7 leukste evenementen en activiteiten om te beleven in Utrecht

In Utrecht valt genoeg te beleven! Maak je stedentrip onvergetelijk door de stad te bezoeken tijdens een bekend evenement. Of leer Utrecht beter kennen door deel te nemen aan een activiteit die je een heel andere kant van de stad laat ervaren. Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten, rondleidingen en tours die ervoor zorgen dat je dagje stad in Utrecht voor altijd in je herinnering blijft. Bekijk onze tips en aanraders.


blank Domtoren in Utrecht Zien Plek bezichtigen, Wat doen tips

Domtoren

Kom in hogere sferen en beklim de Domtoren tijdens een rondleiding. Met een hoogte van maar liefst 112 meter is het de hoogste toren van Nederland.

blank Kunstruimte KuuB in Utrecht Zien Museum Activiteit Evenement

Kunstruimte KuuB

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen bij KuuB. In de mooie ruimte worden prachtige kunstwerken geëxposeerd.

blank Het Werftheater in Utrecht Doen Evenementen

Het Werftheater

Het Werftheater is gevestigd in een unieke, Utrechtse werfkelder. Hier kun je een avondje leuke, grappige en interessante optredens aanschouwen.

blank Universiteitsmuseum Utrecht in Utrecht Zien Musea & galleries, Activiteiten

Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht is ontzettend interessant voor jong en oud. Ontdek de onderzoeker in jezelf en leer alles over dieren en experimenten.

blank Sonnenborgh museum in Utrecht Zien Musea & galleries, Activiteiten

Sonnenborgh museum

Hoe ontstaat wind eigenlijk? En hoe ontcijfer je de geheimen van de zon? Dit leer en ontdek je allemaal in het Sonnenborgh museum.

blank 't Oude Pothuys in Utrecht Eten & drinken Gezellig borrelen, Beleven

't Oude Pothuys

't Oude Pothuys is uitermate geschikt voor een heerlijke avond met livemuziek onder het genot van lekker eten en drinken.

blank DOMunder in Utrecht Doen Bezienswaardigheden, Activiteiten

DOMunder

Voor een unieke ervaring tijdens je dagje Utrecht bezoek je DOMunder. Ga er op ontdekkingstocht door de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein.

Bekijk de bronnen via de in de foto's.

Missen we jouw favoriete activiteit in Utrecht?

Laat jouw activiteit opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker