Praktische informatie Utrecht

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Utrecht. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Utrecht

VVV

Dit informatiepunt ligt aan de voet van de Domtoren. De VVV medewerkers helpen je graag met het boeken van tickets, rondleidingen, routes en hotels.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Utrecht Centraal

Dit treinstation ligt aan de westkant van het centrum. Wandel via winkelcentrum Hoog Catharijne in ongeveer 10 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Utrecht. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage Kop van Lombok

Deze gemeentelijke parkeergarage in de buurt van winkelcentrum Hoog Catharijne is niet zo groot en ligt op ruim 10 minuten lopen van het centrum.

Parkeergarage De Grifthoek

Je kan hier relatief goedkoop parkeren. De parkeergarage ligt aan de noordoostkant bij het Griftpark. De binnenstad is snel te bereiken.

Parkeergarage Moreelsepark

Dichtbij Utrecht Centraal Station en het centrum gelegen, ten westen van de stad, kan je hier voor relatief gunstige tarieven parkeren.

Parkeergarage Paardenveld

Deze parkeergarage met een redelijk tarief is te vinden naast het politiebureau in het centrum. Met een paar minuten lopen ben je in de stad.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Utrecht.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker