De 13 meest bijzondere plekjes
en musea in Nijmegen

De oudste stad van Nederland heeft een lange geschiedenis, die meer dan 2000 jaar teruggaat en dat is te zien in het mooie historische stadsgedeelte. Rond de Grote Markt zijn prachtige gebouwen te vinden zoals de Waag, Stevenskerk en het Stadhuis. Vergeet ook niet om een museum te bezoeken zodat je meer te weten komt over de stad Nijmegen. Door de ligging aan zuidoever van de Waal is het een aanrader om een wandeling langs de Waalkade te maken. Rond het centrum zijn verschillende parken te vinden zoals het Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark waar je even kan ontsnappen aan de drukte van de stad. Ontdek al je favoriete plekjes en voeg ze toe aan je eigen stadsgids.

Voeg je favoriete bezienswaardigheden toe aan je stadsgids


blank Boterwaag in Nijmegen Zien Bezienswaardigheden

Boterwaag

Breng een bezoek aan de Grote Markt en bewonder de prachtige Boterwaag die midden op het plein staat te pronken gehuld in renaissancevormen.

blank Lange Hezelstraat in Nijmegen Zien Rondwandelen

Lange Hezelstraat

De Lange Hezelstraat in het centrum van Nijmegen is de oudste winkelstraat van Nederland en altijd gezellig en mooi dankzij de historische panden.

blank Stadhuis in Nijmegen Zien Plek bezichtigen

Stadhuis

Wandel tijdens een dagje in Nijmegen langs het Stadhuis en bekijk alle mooie details die het gebouw rijk is, zoals de beeldhouwwerken op de voorgevel.

blank Grote Markt in Nijmegen Zien Gezellig borrelen, Rondwandelen

Grote Markt

Strijk neer op één van de vele terrassen op de Grote Markt en bekijk onder het genot van een lunch of borrel de mooie panden en Rijksmonumenten.

blank Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen Zien Musea & galleries

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Bewonder in dit enige fietsmuseum van Nederland een groot aantal unieke fietsen. Van originele loopfietsen tot koninklijke tweewielers.

blank Valkhof in Nijmegen Zien Rondwandelen

Valkhof

Wandel rond in het Valkhof, bekijk de Sint Nicolaaskapel en de Barbarossa-ruïne en geniet van de rust en de natuur.

blank Mariënburgkapel in Nijmegen Zien Bezienswaardigheden

Mariënburgkapel

Leer aan de hand van de exposities in de Mariënburgkapel alles over de geschiedenis oudste stad van Nederland, Nijmegen.

blank Kronenburgerpark in Nijmegen Zien Rondwandelen

Kronenburgerpark

Zoek de ontspanning op in het Kronenburgerpark en bekijk de Kronenburgertoren, de Sint Jacobsmolen en bijzondere historische delen van de stadsmuur.

Welke leuke plek heb jij gespot?


Tip doorgeven
blank MuZIEum in Nijmegen Zien Museum bezoeken, Wat doen tips

MuZIEum

Stap in de wereld van een blind persoon in het muZIEum en proef, voel, ruik en beluister hoe het is om blind te zijn. Een unieke ervaring!

blank Museum het Valkhof in Nijmegen Zien Musea & galleries

Museum het Valkhof

Bezoekers van alle leeftijden bewonderen bij Museum het Valkhof een mix van archeologische vondsten, Oude en Moderne kunst.

blank Hunnerpark in Nijmegen Zien Rondwandelen

Hunnerpark

Ontsnap de drukte van stad en maak een mooie wandeling door het Hunnerpark. Je ziet er historische objecten, delen van de oude stadsmuur en beelden.

blank Stevenskerk in Nijmegen Zien Bezienswaardigheden

Stevenskerk

Aanschouw deze grootste kerk van de stad tijdens een dagje Nijmegen. Het bouwwerk uit de dertiende eeuw is gehuld in een romaans-gotische stijl.

Stadsbrouwerij de Hemel

Breng in het weekend een bezoek aan deze stadsbrouwerij en leer alles over het proces van distilleren en brouwen. Proeven hoor hier natuurlijk bij.

Missen we jouw favoriete plek in Nijmegen?

Laat jouw plek opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker