Praktische informatie Nijmegen

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Nijmegen. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Nijmegen

VVV

Vol enthousiasme informeert het personeel van VVV Nijmegen je over alles wat er te beleven valt op gebied van horeca, bezienswaardigheden en winkelen.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Nijmegen

Dit treinstation ligt aan de zuid-westkant van het centrum. Neem de uitgang richting de Spoorstraat en wandel in ruim 5 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Nijmegen. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Evenemententerrein Waalkade

Het evenemententerrein waar je kan parkeren is gunstig gelegen bij de Benedenstad. Terrein is gelegen aan de noordkant van Nijmegen aan de Waal.

P+R Station Nijmegen

Goedkoop parkeren kan je achter het NS-station. Op het terrein is vrijwel altijd een plek te vinden. De binnenstad ligt op ruim 10 minuten lopen.

Parkeergarage Mariënburg

Mooi centraal gelegen parkeergarage met goedkoop avondtarief vlakbij de Mariënburgkapel. Perfecte locatie om direct te beginnen met je dagje stad.

Parkeergarage Kelfkensbos

Grote parkeergarage met goedkoop avondtarief vlakbij het Valkhofpark aan de oostkant van de binnenstad. Ideaal om snel het centrum te bezoeken.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Nijmegen.

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 09:00 - 17:30
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 17:30
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker