Praktische informatie Maastricht

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Maastricht. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Maastricht

VVV

Voor alles over Maastricht en omgeving ben je hier op het juiste adres. Het behulpzame personeel helpt je graag aan handige informatie.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Maastricht

Dit treinstation ligt ten oosten van het centrum aan overkant van de Maas. Loop via de Sint Servaasbrug in een kwartiertje naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Maastricht. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Q-Park Cabergerweg

Deze goedkope parkeermogelijkheid ligt aan de noordwestkant van Maastricht. Het centrum is snel bereikbaar met het openbaar vervoer.

Parkeergarage O.L. Vrouweparking

Deze garage onder het stadspark in het Jekerkwartier ligt aan de Maasboulevard vlakbij de binnenstad. Je loopt in een paar minuten het centrum in.

P+R Stadspark

Dit aan de zuidkant van het centrum gelegen parkeerterrein is een goedkope optie. De binnenstad is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Winkelcentrum Noorderburg

Je kan op dit parkeerterrein aan de noordkant van de stad voordelig parkeren. Reis vanaf hier met het openbaar vervoer verder naar het centrum.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Maastricht.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker