Praktische informatie Maastricht

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Maastricht. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Maastricht

VVV

Voor alles over Maastricht en omgeving ben je hier op het juiste adres. Het behulpzame personeel helpt je graag aan handige informatie.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Maastricht.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Maastricht

Dit treinstation ligt ten oosten van het centrum aan overkant van de Maas. Loop via de Sint Servaasbrug in een kwartiertje naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Maastricht. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Stadspark

Dit aan de zuidkant van het centrum gelegen parkeerterrein is een goedkope optie. De binnenstad is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.


Parkeergarage O.L. Vrouweparking

Deze garage onder het stadspark in het Jekerkwartier ligt aan de Maasboulevard vlakbij de binnenstad. Je loopt in een paar minuten het centrum in.


Q-Park Cabergerweg

Deze goedkope parkeermogelijkheid ligt aan de noordwestkant van Maastricht. Het centrum is snel bereikbaar met het openbaar vervoer.


Winkelcentrum Noorderburg

Je kan op dit parkeerterrein aan de noordkant van de stad voordelig parkeren. Reis vanaf hier met het openbaar vervoer verder naar het centrum.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Maastricht? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van Maastricht


Weersverwachting
Maastricht
Weeronline.nl - Meer weer in Maastrichtweeronline.nl Altijd jouw weer

LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker