De 9 leukste evenementen en activiteiten om te beleven in Maastricht

In Maastricht valt genoeg te beleven! Maak je stedentrip onvergetelijk door de stad te bezoeken tijdens een bekend evenement. Of leer Maastricht beter kennen door deel te nemen aan een activiteit die je een heel andere kant van de stad laat ervaren. Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten, rondleidingen en tours die ervoor zorgen dat je dagje stad in Maastricht voor altijd in je herinnering blijft. Bekijk onze tips en aanraders.


blank Foto VanMoof Maastricht in Maastricht, Winkelen, Activiteiten

VanMoof Maastricht

De VanMoof-winkels zijn meer dan een fietsenwinkel. Het is de VanMoof hub in hartje Maastricht. Maak een testrit op de nieuwste fietsen.

blank Foto Maastricht Underground in Maastricht, Doen, Activiteiten

Maastricht Underground

Duik de kilometerslange lange gangen in en ontdek de plek waar Maastrichtenaren in de oorlog schuilde tijdens bombardementen.

hint photo user action hint

Wie verras jij met een verwenmoment?

blank Foto Huize Marres in Maastricht, Zien, Koffie, Lunch, Diner, Museum, Activiteit

Huize Marres

Een combinatie van lekker eten, kunst, cultuur, tentoonstellingen en een prachtige stadstuin. Dat kenmerkt Huize Marres en maakt een bezoek bijzonder.

blank Foto Bisschopsmolen in Maastricht, Zien, Lunch, Zien, Activiteit

Bisschopsmolen

De Bisschopsmolen ligt in hartje Maastricht. Het is de oudste draaiende watermolen van Nederland. Maak kennis met het ambacht van molenaar.

blank Foto Stoombierbrouwerij De Keyzer in Maastricht, Zien, Museum, Zien, Activiteit

Stoombierbrouwerij De Keyzer

Ervaar het brouwproces en proef de heerlijke ambachtelijke bieren tijdens een rondleiding in de stoombierbrouwerij. Het is de laatste stadsbrouwerij!

Onze aanraders voor een overnachting in Maastricht

Cafe Zuid

Wil je na het winkelen ontspannen met een biertje, cocktail of een kop koffie op een mooi terras met een lekker hapje? Doe dit dan eens bij Cafe Zuid.

Sjiek Kookpunt

Deze winkel heeft veel te bieden. Je kunt hier zelfbereide producten kopen, kookadvies vragen, meedoen aan workshops en ga zo maar door.

Thiessen Wijnkoopers

Kijk je ogen uit in de prachtige ruimtes en laat je verrassen door de wijngaard. In het weekend zijn er rondleidingen in de koele wijnkelders.

Het is nu de tijd om je favoriete restaurant te steunen

Lumière Cinema

Hier zie je de nieuwste arthousefilms en beleef je nogmaals die ene filmklassieker op het witte doek. Inclusief sfeervol restaurant.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker