De 8 leukste evenementen en activiteiten om te beleven in Maastricht

In Maastricht valt genoeg te beleven! Maak je stedentrip onvergetelijk door de stad te bezoeken tijdens een bekend evenement. Of leer Maastricht beter kennen door deel te nemen aan een activiteit die je een heel andere kant van de stad laat ervaren. Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten, rondleidingen en tours die ervoor zorgen dat je dagje stad in Maastricht voor altijd in je herinnering blijft. Bekijk onze tips en aanraders.


blank Foto Bisschopsmolen in Maastricht, Zien, Lunch, Zien, Activiteit

Bisschopsmolen

De Bisschopsmolen ligt in hartje Maastricht. Het is de oudste draaiende watermolen van Nederland. Maak kennis met het ambacht van molenaar.

blank Foto Huize Marres in Maastricht, Zien, Koffie, Lunch, Diner, Museum, Activiteit

Huize Marres

Een combinatie van lekker eten, kunst, cultuur, tentoonstellingen en een prachtige stadstuin. Dat kenmerkt Huize Marres en maakt een bezoek bijzonder.

hint photo user action hint

De beste wellness & beauty deals voor je bezoek aan Maastricht

blank Foto Maastricht Underground in Maastricht, Doen, Activiteiten

Maastricht Underground

Duik de kilometerslange lange gangen in en ontdek de plek waar Maastrichtenaren in de oorlog schuilde tijdens bombardementen.

blank Foto Stoombierbrouwerij De Keyzer in Maastricht, Zien, Museum, Zien, Activiteit

Stoombierbrouwerij De Keyzer

Ervaar het brouwproces en proef de heerlijke ambachtelijke bieren tijdens een rondleiding in de stoombierbrouwerij. Het is de laatste stadsbrouwerij!

blank blank

Sjiek Kookpunt

Deze winkel heeft veel te bieden. Je kunt hier zelfbereide producten kopen, kookadvies vragen, meedoen aan workshops en ga zo maar door.

hint photo hint photo

6 hotspots in Maastricht waar je heerlijk kunt lunchen

blank blank

Lumière Cinema

Hier zie je de nieuwste arthousefilms en beleef je nogmaals die ene filmklassieker op het witte doek. Inclusief sfeervol restaurant.

blank blank

Thiessen Wijnkoopers

Kijk je ogen uit in de prachtige ruimtes en laat je verrassen door de wijngaard. In het weekend zijn er rondleidingen in de koele wijnkelders.

blank blank

Cafe Zuid

Wil je na het winkelen ontspannen met een biertje, cocktail of een kop koffie op een mooi terras met een lekker hapje? Doe dit dan eens bij Cafe Zuid.

hint photo hint photo

Ook zo toe aan een luxe wellnessweekendje?

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker