De 14 meest bijzondere plekjes
en musea in Den Bosch

Voor cultuur- en kunstliefhebbers bij uitstek de ideale stad voor een dagje ontdekken. Den Bosch, stad van eeuwenoude monumenten, prachtige musea en natuurlijk die van Jheronimus Bosch, de beroemdste inwoner van de stad. Werken van de kunstenaar zijn te bewonderen in het gelijknamige Art Center. Ontdek dit maar vooral ook de 5 musea gevestigd in het Museumkwartier. De stad verbergt verder nog tal van pareltjes. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet. Bewaar je favoriete plekjes en laat je verwonderen door Den Bosch.

Voeg je favoriete bezienswaardigheden toe aan je stadsgids


blank Het Noordbrabants Museum in Den Bosch Zien Musea & galleries

Het Noordbrabants Museum

In het Noordbrabants museum laat je je verrassen door de vernieuwende tentoonstellingen die in het teken staan van kunst, cultuur en geschiedenis.

blank De Moriaan in Den Bosch Zien Plek bezichtigen

De Moriaan

Dit bijzondere gebouw vind je in het hart van Den Bosch. Het gebouw is afkomstig uit de 13e eeuw en één van de oudste bakstenen huizen van Nederland.

blank Stedelijk Museum in Den Bosch Zien Museum bezoeken

Stedelijk Museum

Kunst van Pablo Picasso, Lucio Fontana en jonge kunstenaars. Allen laten hun fantastische kunstwerken zien in het museum voor hedendaagse kunst.

blank Sint- Janskathedraal in Den Bosch Zien Bezienswaardigheden

Sint- Janskathedraal

Deze ontzettend mooie gotische kathedraal staat midden in het centrum en is een lust voor het oog. Hij is niet te missen tijdens een dagje in de stad.

blank Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch Zien Musea & galleries, Evenementen

Jheronimus Bosch Art Center

Het Art Center staat naast bibliotheek, winkel, restaurant en podium vooral in het teken van de middeleeuwse Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch.

blank Citadel in Den Bosch Zien Plek bezichtigen, Rondwandelen

Citadel

Dit imposante fort kent een lange geschiedenis en is daarom zeker een bezoekje waard en daarbij is het een rustgevende plek om rond te wandelen.

blank Museum Slager in Den Bosch Zien Musea & galleries

Museum Slager

In museum Slager worden van drie generaties uit de Bossche familie kunstwerken tentoongesteld. Ook andere kunstenaars exposeren hier hun werk.

blank MPV Gallery in Den Bosch Zien Musea & galleries

MPV Gallery

Bewonder de imposante werken in deze prachtige galerie. Naast schilderijen en fotografie worden ook beelden van diverse materialen tentoongesteld.

Op pad met een kant-en-klare stadsgids?


Kant-en-klaar
blank Stadhuis in Den Bosch Zien Plek bezichtigen

Stadhuis

Dit prachtige stadhuis staat in het centrum van Den Bosch en dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het is gehuld in een classicistische stijl.

Het Kruithuis

Het Kruithuis vormt het verbindende centrum voor kunst, cultuur en inspiratie. Stap het historische gebouw binnen en laat je verrassen!

The Arts

In de kunstgalerie van The Arts vind je de meest prachtige kunstwerken. De collectie bestaat uit schitterende schilderijen, beelden en sieraden.

Sint-Jansmuseum

Beklim de mooie Sint-Jan toren en geniet van het prachtige uitzicht. Duik vervolgens in het kerkarchief en aanschouw de mooie beeldhouwwerken.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Waan je in de carnavalssferen en laat je rondleiden door het museum. Hier kom je alles te weten over het meest kleurrijke feest van Den Bosch.

De Bossche Markt

De Bossche Markt kent een rijke historie en vormt al sinds de veertiende eeuw het hart van het centrum. Daarnaast is het ook een hele gezellige plek.

Missen we jouw favoriete plek in Den Bosch?

Laat jouw plek opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker