De 16 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Den Bosch

Voor cultuur- en kunstliefhebbers bij uitstek de ideale stad voor een dagje ontdekken. Den Bosch, stad van eeuwenoude monumenten, prachtige musea en natuurlijk die van Jheronimus Bosch, de beroemdste inwoner van de stad. Werken van de kunstenaar zijn te bewonderen in het gelijknamige Art Center. Ontdek dit maar vooral ook de 5 musea gevestigd in het Museumkwartier. De stad verbergt verder nog tal van pareltjes. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet. Bewaar je favoriete plekjes en laat je verwonderen door Den Bosch.


blank De Moriaan in Den Bosch Zien Plek bezichtigen

De Moriaan

Dit bijzondere gebouw vind je in het hart van Den Bosch. Het gebouw is afkomstig uit de 13e eeuw en één van de oudste bakstenen huizen van Nederland.

blank Sint- Janskathedraal in Den Bosch Zien Bezienswaardigheden

Sint- Janskathedraal

Deze ontzettend mooie gotische kathedraal staat midden in het centrum en is een lust voor het oog. Hij is niet te missen tijdens een dagje in de stad.

blank Het Noordbrabants Museum in Den Bosch Zien Musea & galleries

Het Noordbrabants Museum

In het Noordbrabants museum laat je je verrassen door de vernieuwende tentoonstellingen die in het teken staan van kunst, cultuur en geschiedenis.

blank De Tramkade in Den Bosch Zien Gezellig borrelen, Plek bezichtigen

De Tramkade

Van fabriek tot nieuwe culturele hotspot. De Tramkade is volop in ontwikkeling. Op het terrein vind je 3 hallen met ieder zo hun eigen sfeer.

blank The Arts in Den Bosch Winkelen Wonen & koken, Musea & galleries

The Arts

In de kunstgalerie van The Arts vind je de meest prachtige kunstwerken. De collectie bestaat uit schitterende schilderijen, beelden en sieraden.

blank Stedelijk Museum in Den Bosch Zien Museum bezoeken

Stedelijk Museum

Kunst van Pablo Picasso, Lucio Fontana en jonge kunstenaars. Allen laten hun fantastische kunstwerken zien in het museum voor hedendaagse kunst.

blank Oeteldonks Gemintemuzejum in Den Bosch Zien Museum bezoeken

Oeteldonks Gemintemuzejum

Waan je in de carnavalssferen en laat je rondleiden door het museum. Hier kom je alles te weten over het meest kleurrijke feest van Den Bosch.

Op pad met een kant-en-klare stadsgids?


Kant-en-klaar
blank Stadhuis in Den Bosch Zien Plek bezichtigen

Stadhuis

Dit prachtige stadhuis staat in het centrum van Den Bosch en dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het is gehuld in een classicistische stijl.

blank MPV Gallery in Den Bosch Zien Musea & galleries

MPV Gallery

Bewonder de imposante werken in deze prachtige galerie. Naast schilderijen en fotografie worden ook beelden van diverse materialen tentoongesteld.

blank Museum Slager in Den Bosch Zien Musea & galleries

Museum Slager

In museum Slager worden van drie generaties uit de Bossche familie kunstwerken tentoongesteld. Ook andere kunstenaars exposeren hier hun werk.

blank Het Kruithuis in Den Bosch Zien Bezienswaardigheden, Activiteiten

Het Kruithuis

Het Kruithuis vormt het verbindende centrum voor kunst, cultuur en inspiratie. Stap het historische gebouw binnen en laat je verrassen!

blank Citadel in Den Bosch Zien Plek bezichtigen, Rondwandelen

Citadel

Dit imposante fort kent een lange geschiedenis en is daarom zeker een bezoekje waard en daarbij is het een rustgevende plek om rond te wandelen.

blank Sint-Jansmuseum in Den Bosch Zien Musea & galleries, Activiteiten

Sint-Jansmuseum

Beklim de mooie Sint-Jan toren en geniet van het prachtige uitzicht. Duik vervolgens in het kerkarchief en aanschouw de mooie beeldhouwwerken.

blank Bastionder in Den Bosch Zien Museum bezoeken, Plek bezichtigen

Bastionder

In het informatiecentrum leer je alles over de geschiedenis van de Bossche vestingwerken en krijg je uitleg over het imposante kanon de Boze Griet.

blank Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch Zien Musea & galleries, Evenementen

Jheronimus Bosch Art Center

Het Art Center staat naast bibliotheek, winkel, restaurant en podium vooral in het teken van de middeleeuwse Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch.

De Bossche Markt

De Bossche Markt kent een rijke historie en vormt al sinds de veertiende eeuw het hart van het centrum. Daarnaast is het ook een hele gezellige plek.

Bekijk de bronnen via de in de foto's.

Missen we jouw favoriete plek in Den Bosch?

Laat jouw plek opvallen op LeukeTip


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker