6 bijzondere musea in het centrum van Den Bosch

Stadsgids met 6 plekjes

In de binnenstad van Den Bosch valt genoeg te zien en beleven. Het is maar net waar je zin in hebt. Wil je meer komen te weten over Den Bosch en het carnavalsfeest? Of bekijk je liever de meest prachtige kunst? Het is allemaal mogelijk. Met deze stadsgids heb je de mooist musea van de stad in ieder geval allemaal bij de hand. Lees meer

Typisch Noord-Brabant

Leer deze zuidelijke provincie van ons land kennen. Laat je in Het Noordbrabants Museum verrassen door de verhalen die de tentoonstellingen je vertellen over kunst, cultuur en geschiedenis. Een stukje cultuur vind je ook terug in het Oeteldonks Gemintemuzejum. Dit museum staat namelijk geheel in het teken van carnaval. Bekijk er interessante filmbeelden, mooie kostuums en kom alles te weten over de rijke historie achter dit kleurrijke feest.

Bossche Kunstenaars

Werk van de Bossche schilder Jheronimus Bosch vind je terug in het Jheronimus Bosch Art Center. In de kerk is een compleet overzicht van zijn werk te zien. Zo kan je in de galeriekamers in de toren reproducties op ware grootte van al zijn schilderijen bekijken. Daarnaast kan je de kelder in duiken, waar je een 15e-eeuws atelier vindt. Je kan ook er ook met de lift naar boven gaan en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Museum Slager stelt ook kunstwerken van Bossche schilders tentoon. In het museum kan je werken bekijken, gemaakt door drie verschillende generaties Slager. Droom weg bij de mooie stadsgezichten, stillevens en portretten.

Hedendaagse kunst

Het Stedelijk museum herbergt werken van Pablo Picasso, Lucio Fontana en jonge kunstenaars. Liefhebbers van design en hedendaagse kunst kunnen er dan ook hun hart ophalen. Kijk rond of laat je er rondleiden.

De geheimen van de Sint-jan

In het Sint-Jansmuseum vind je Middeleeuwse beeldhouwwerken en alle ontwerpmodellen en afgietsels die gebruikt zijn voor de verschillende restauraties. Meer over de historie van de toren vind je in het archief. De Sint-Jan toren is verder te beklimmen vanaf maart tot oktober. Na de gave klim van 25 meter heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Deze stadsgids is hieronder te downloaden. Print hem uit, vouw hem op en steek hem in je zak. Je weet zo makkelijk de leukste musea van Den Bosch te vinden!

Den Bosch gids 6 bijzondere musea kunst cultuur centrum

Gratis stadsgids

Den Bosch

Deel deze stadsgids

blank Foto Het Noordbrabants Museum in Den Bosch, Zien, Musea & galleries

Het Noordbrabants Museum

In het Noordbrabants museum laat je je verrassen door de vernieuwende tentoonstellingen die in het teken staan van kunst, cultuur en geschiedenis.

blank Foto Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch, Zien, Musea & galleries, Evenementen

Jheronimus Bosch Art Center

Het Art Center staat naast bibliotheek, winkel, restaurant en podium vooral in het teken van de middeleeuwse Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch.

blank Foto Museum Slager in Den Bosch, Zien, Musea & galleries

Museum Slager

In museum Slager worden van drie generaties uit de Bossche familie kunstwerken tentoongesteld. Ook andere kunstenaars exposeren hier hun werk.

hint photo user action hint

Kortingsacties voor een leuke activiteit in Den Bosch

blank Foto Stedelijk Museum in Den Bosch, Zien, Museum bezoeken

Stedelijk Museum

Kunst van Pablo Picasso, Lucio Fontana en jonge kunstenaars. Allen laten hun fantastische kunstwerken zien in het museum voor hedendaagse kunst.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Waan je in de carnavalssferen en laat je rondleiden door het museum. Hier kom je alles te weten over het meest kleurrijke feest van Den Bosch.

Sint-Jansmuseum

Beklim de mooie Sint-Jan toren en geniet van het prachtige uitzicht. Duik vervolgens in het kerkarchief en aanschouw de mooie beeldhouwwerken.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Den Bosch

Den Bosch 10 leukste boetieks, shops en modezaken dagje winkelen

Gratis stadsgids

Den Bosch

Je hart gaat sneller kloppen van deze 10 winkels vol mode

10 leukste plekjes koffie en lunchen Den Bosch centrum

Gratis stadsgids

Den Bosch

10 plekken in de binnenstad die lunchen leuk en maken

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker