15 plekken in Utrecht die je gezien moet hebben

Stadsgids met 15 plekjes

Op deze gids vind je een tal van bezienswaardigheden voor een compleet dagje Utrecht. Naast de bekende Domtoren en de werfkelders is deze stad ook rijk aan musea. Ontdek met de gids bekende en verborgen plekjes van Utrecht en laat je verrassen door deze gezellige stad. Lees meer

Kerken kijken

De bijzonder rijke geschiedenis van Utrecht vind je terug in de vele historische kerken in de binnenstad. Zo vind je in het bruisende centrum van Utrecht de Willibrordkerk. Deze kerk is gebouwd in een neogotische stijl en is de rijkst gedecoreerde kerk van Nederland. Aan de Oudegracht vind je de katholieke en neoclassicistische Sint Augustinuskerk. Niet te missen is de Domkerk. Deze oude bisschopkerk is een markante, gotische kerk in het midden van de stad. De Domtoren is maar liefst 112,32 meter hoog en is daarmee de hoogste kerktoren van Nederland. Bijkomen van het beklimmen van de toren kan perfect bij Talud9. Voor zowel een goed kop koffie als glas wijn kun je terecht in deze stijlvol ingerichte bar. Heb je ook trek gekregen van de klim? Dan kun je bij Talud9 ook genieten van heerlijke hapjes of een uitgebreide lunch.

Unieke musea

Naast kerken is Utrecht rijk aan unieke musea. Neem een kijkje in het Utrechts Archief en kom meer te weten over de geschiedenis van Utrecht. Ontdek de geschiedenis van Utrecht ook ondergronds in DOMunder. Deze unieke ervaring is voor jong en oud en brengt je diep in de krochten van het verleden. In het Centraal Museum kun je zowel oude kunst als nieuw design vinden. Voor hedendaagse kunst kun je terecht bij KuuB. De mooie ruimte staat vol met prachtige kunstwerken en er worden regelmatig kleinschalige evenementen georganiseerd. De treinfanaat kan Utrecht niet verlaten zonder een bezoekje aan Het Spoorwegmuseum. Maar ook voor de gemiddelde stadsbezoeker, zowel jong als oud, is dit museum zeker een bezoekje waard.

Verborgen aan de grachten

Utrecht staat bekend om de Werfkelders die je vindt langs de binnengrachten. Vroeger waren de werfkelders bedoeld als opslagruimte of als doorgangsruimte voor goederen. Tegenwoordig zitten in de werfkelders bedrijven, winkels en horecagelegenheden. Zo vind je op een prachtige locatie langs het water Secondsas, een winkel met kwalitatief goede tweedehands kleding en accessoires voor mannen en vrouwen. Heerlijk eten kan ook goed in een werfkelder. Voor een gezellige avond met livemuziek, eten en borrelen zit je bij 't Oude Pothuys goed. Meer zin in steaks and ribs? American Steakhouse Broadway is gevestigd in twee werfkelders en ingericht naar de stijl van New York, Broadway. Je kunt je dagje Utrecht ook goed afsluiten met een uniek optreden in Het Werftheater.

Zin om dit alles zelf te ontdekken? Download de stadsgids hieronder en ga op pad.

Bezienswaardigheden Utrecht 15 Domtoren dagje musea werfkelders

Gratis stadsgids

Utrecht

Deel deze stadsgids

blank Foto Willibrordkerk Utrecht in Utrecht, Zien, Plek bezichtigen

Willibrordkerk Utrecht

De prachtig gedecoreerde neogotische Willibrordkerk is een echte bezienswaardigheid in Utrecht en het hele jaar door geopend voor publiek.

blank Foto Domkerk in Utrecht, Zien, Bezienswaardigheden

Domkerk

De prachtige, gotische kerk in het bruisende centrum van de stad heet de Domkerk. Deze markante bezienswaardigheid is niet te missen in Utrecht.

blank Foto DOMunder in Utrecht, Doen, Bezienswaardigheden, Activiteiten

DOMunder

Voor een unieke ervaring tijdens je dagje Utrecht bezoek je DOMunder. Ga er op ontdekkingstocht door de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein.

blank Foto Sint Augustinuskerk in Utrecht, Zien, Bezienswaardigheden

Sint Augustinuskerk

De imposante Sint Augustinuskerk vind je aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht. De grote zuilen geven je een bijzonder welkom.

hint photo hint photo

De leukste hotels in het centrum van Utrecht

blank Foto Centraal Museum in Utrecht, Zien, Musea & galleries

Centraal Museum

Het Centraal Museum laat je kennis maken met zowel prachtige oude kunst als nieuw design van grote namen zoals Dick Bruna en Gerrit Rietveld.

blank Foto Domtoren in Utrecht, Zien, Plek bezichtigen, Wat doen tips

Domtoren

Kom in hogere sferen en beklim de Domtoren tijdens een rondleiding. Met een hoogte van maar liefst 112 meter is het de hoogste toren van Nederland.

blank Foto Het Spoorwegmuseum in Utrecht, Zien, Museum bezoeken

Het Spoorwegmuseum

Laat je verrassen in Het Spoorwegmuseum en bewonder alle fascinerende verhalen rondom treinen, uitvindingen en andere bijzondere transporten.

blank Foto American Steakhouse Broadway in Utrecht, Eten & drinken, Dineren

American Steakhouse Broadway

Gevestigd in twee werfkelders vind je American Steakhouse Broadway. Proef er van de verrukkelijke spareribs en drink daarbij een heerlijke cocktail.

hint photo hint photo

15 plekken in Utrecht die je gezien moet hebben

blank Foto Secondsas in Utrecht, Winkelen, Mode & kleding

Secondsas

Op een prachtige locatie langs het water aan de Oudegracht aan de Werf vind je Secondsas, een winkel die vol hangt met unieke items en accessoires.

blank Foto Kunstruimte KuuB in Utrecht, Zien, Museum, Activiteit, Evenement

Kunstruimte KuuB

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen bij KuuB. In de mooie ruimte worden prachtige kunstwerken geëxposeerd.

blank Foto Werfkelders in Utrecht, Zien, Plek bezichtigen, Rondwandelen

Werfkelders

Wanneer je Utrecht bezoekt kan je de werfkelders niet missen. Het zijn er maar liefst 732 en waren vroeger bedoeld als opslagruimte of als doorgang.

Het Utrechts Archief

Tijdens een bezoek aan Het Utrechts Archief leren zowel de kinderen als de volwassenen alles over de geschiedenis van de stad.

Samen wat eten of drinken in Utrecht?

Het Werftheater

Het Werftheater is gevestigd in een unieke, Utrechtse werfkelder. Hier kun je een avondje leuke, grappige en interessante optredens aanschouwen.

Talud9

Talud9 is de perfecte plek voor liefhebbers van kwalitatief goede wijnen en koffie. De passende hapjes maken het plaatje helemaal compleet.

't Oude Pothuys

't Oude Pothuys is uitermate geschikt voor een heerlijke avond met livemuziek onder het genot van lekker eten en drinken.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Utrecht

10 woonwinkels in Utrecht interieur meubels keuken bloemen

Gratis stadsgids

Utrecht

10 inspirerende winkels die je interieur een oppepper geven

10 leukste plekjes Utrecht lunchen en koffie centrum hotspots

Gratis stadsgids

Utrecht

10 koffiebars en lunchtentjes met ieder hun specialiteit

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker