15 plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben

Stadsgids met 15 plekjes

Deze oudste stad van Nederland zit vol historie. Statige bouwwerken worden er afgewisseld door spannende sporen uit het verleden. Maar het 2000 jaar oude Nijmegen is meer dan een blik in het verleden. De contante stroom van studenten doet de binnenstad bruisen. Hetzelfde geldt voor de vernieuwende concepten die oude plekken een krachtige impuls weten te geven. Met deze stadsgids ontdek je deze bijzondere mix van historie en vernieuwing. Lees meer

Grootse historie

Al 2000 jaar lang weet Nijmegen bezoek te trekken. Het is dan ook niet gek dat er in de binnenstad veel plekken met een lang verleden te ontdekken zijn. Bewonder tijdens een wandeling door de stad het Stadhuis en bekijk de mooie details die de gevel rijk is. Op de levendige Grote Markt vind je, naast veel gezelligheid, tal van Rijksmonumenten. De statige Boterwaag is een van deze monumenten en siert het plein met haar vele renaissancevormen. Ook mooi om te bekijken is de Lange Hezelstraat. Deze straat bleef gespaard tijdens bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en staat daardoor vol authentieke panden uit de 15e-, 16e- en 17e-eeuw. Bezoek tijdens een dagje Nijmegen ook de imposante Stevenskerk en ontsnap de drukte van de stad in het Hunnerpark en het Kronenburgerpark. Beide parken verbergen delen van de oude stadsmuur van Nijmegen.

3 eigenzinnige musea

In deze stadsgids hebben we 3 musea opgenomen met ieder zo hun eigen karakter. Zo bestaat de collectie van Museum het Valkhof uit een mix van archeologische vondsten, Oude en Moderne kunst. In het muZIEum wordt het kijken zoals je het kent juist ontnomen. Je stapt er namelijk de wereld van een blind persoon binnen. Een unieke ervaring. Nationaal Fietsmuseum Velorama is een aanrader voor fietsliefhebbers. In dit enigste fietsmuseum van het land vind je historische rijwielen en fietsen van de Koninklijke familie.

De vernieuwende kant van Nijmegen

Ondanks het lange bestaan van Nijmegen bruist de stad nog altijd. Ervaar dit zelf door historie af te wisselen met bezoeken aan vernieuwende, hippe hotspots. Stap 512 Nijmegen bijvoorbeeld binnen. Beleef de unieke combinatie van mode, design, planten en thee. Of First Things First, een koffiebar gevestigd in een oude Honigfabriek. Coef Concept Store is ook een aanrader. Pas er trendy schoenen of laat je er een nieuw kapsel aanmeten. STOOM beer & food mag je verder ook niet missen. Proef in de oude fabriek van exclusieve bieren en lekker eten.

Heb jij zin om deze bijzondere mix van plekken te ervaren? Download en print deze stadsgids en beleef dat wat Nijmegen bijzonder maakt.

15 unieke plekken in Nijmegen historie musea bezienswaardigheden

Gratis stadsgids

Nijmegen

Deel deze stadsgids

blank Foto Stadhuis in Nijmegen, Zien, Plek bezichtigen

Stadhuis

Wandel tijdens een dagje in Nijmegen langs het Stadhuis en bekijk alle mooie details die het gebouw rijk is, zoals de beeldhouwwerken op de voorgevel.

blank Foto Boterwaag in Nijmegen, Zien, Bezienswaardigheden

Boterwaag

Breng een bezoek aan de Grote Markt en bewonder de prachtige Boterwaag die midden op het plein staat te pronken gehuld in renaissancevormen.

blank Foto Valkhof in Nijmegen, Zien, Rondwandelen

Valkhof

Wandel rond in het Valkhof, bekijk de Sint Nicolaaskapel en de Barbarossa-ruïne en geniet van de rust en de natuur.

blank Foto Lange Hezelstraat in Nijmegen, Zien, Rondwandelen

Lange Hezelstraat

De Lange Hezelstraat in het centrum van Nijmegen is de oudste winkelstraat van Nederland en altijd gezellig en mooi dankzij de historische panden.

hint photo hint photo

Leuke B&B's in de binnenstad van Nijmegen

blank Foto Stevenskerk in Nijmegen, Zien, Bezienswaardigheden

Stevenskerk

Aanschouw deze grootste kerk van de stad tijdens een dagje Nijmegen. Het bouwwerk uit de dertiende eeuw is gehuld in een romaans-gotische stijl.

blank Foto Hunnerpark in Nijmegen, Zien, Rondwandelen

Hunnerpark

Ontsnap de drukte van stad en maak een mooie wandeling door het Hunnerpark. Je ziet er historische objecten, delen van de oude stadsmuur en beelden.

blank Foto 512 Nijmegen & Bleshyou in Nijmegen, Winkelen, Mode, Hobby, Koffie

512 Nijmegen & Bleshyou

512 Nijmegen is een unieke combinatie van mode, design, planten en thee. Ontspan in 'Onze Theebar' en struin rond tussen de mooie items.

blank Foto Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen, Zien, Musea & galleries

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Bewonder in dit enige fietsmuseum van Nederland een groot aantal unieke fietsen. Van originele loopfietsen tot koninklijke tweewielers.

hint photo hint photo

Fantastische 3-daagse arrangementen met alles erop en eraan

blank Foto muZIEum in Nijmegen, Zien, Museum bezoeken, Wat doen tips

muZIEum

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete broek? Of de weg? Bij muZIEum ervaar je dit zelf in één van de expedities.

blank Foto Kronenburgerpark in Nijmegen, Zien, Rondwandelen

Kronenburgerpark

Zoek de ontspanning op in het Kronenburgerpark en bekijk de Kronenburgertoren, de Sint Jacobsmolen en bijzondere historische delen van de stadsmuur.

blank Foto Museum het Valkhof in Nijmegen, Zien, Musea & galleries

Museum het Valkhof

Bezoekers van alle leeftijden bewonderen bij Museum het Valkhof een mix van archeologische vondsten, Oude en Moderne kunst.

blank Foto Grote Markt in Nijmegen, Zien, Gezellig borrelen, Rondwandelen

Grote Markt

Strijk neer op één van de vele terrassen op de Grote Markt en bekijk onder het genot van een lunch of borrel de mooie panden en Rijksmonumenten.

hint photo hint photo

Samen wat eten of drinken in Nijmegen?

blank Foto First Things First in Nijmegen, Eten & drinken, Koffie, thee & gebak, Lunchen

First Things First

Waar voorheen veevoerbakken stonden, drink je nu koffie van superieure kwaliteit in een fijne ambiance. Beleef koffiebar First Things First.

Coef Concept Store

Mode en creativiteit komen samen bij Coef Concept Store waar je niet alleen trendy schoenen en accessoires scoort, maar ook een nieuw kapsel aanmeet.

STOOM beer & food

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Nijmegen

10 restaurants Nijmegen heerlijk diner culinair hotspots

Gratis stadsgids

Nijmegen

10 unieke restaurants in Nijmegen voor een heerlijk diner

10 lunch hotspots Nijmegen lunchroom saladebar broodje soep sapje

Gratis stadsgids

Nijmegen

10 hotspots in Nijmegen voor een heerlijke lunch

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker