15 plekjes in Maastricht waar je als echte fashionista langs moet

Stadsgids met 15 plekjes

De binnenstad van deze limburgse stad zit vol mode. Na een dagje winkelen in Maastricht kom je dan ook gegarandeerd terug met een nieuwe outfit, een prachtig paar schoenen of je nieuwe favoriete accessoire. Ontdek de mooiste winkels met deze stadsgids in je hand. Lees meer

De Rechtstraat door

Een straat waar je als fashionista echt doorheen moet slenteren is de Rechtstraat. Het aanbod is er zeer divers! Te beginnen met De Joffers, een kledingzaak voor dames met een grotere maat waar je goed en eerlijk advies kunt krijgen. Loop je iets verder, dan kom je Nina's Boutique tegen. Een zaak waar Scandinavische en Nederlandse kledingmerken terugkomen. Ruebens vind je ook in de Rechtstraat en heeft voor ieder wat wils, van sportief en uitbundig tot stijlvol. Bizarre is, zoals al kunt vermoeden, vrij bizar. De winkel hangt er vol cyber, gothic, punk en streetwear kleding. Wat verder de Rechtstraat door vind je bij Zilch, Joyería en de Verrassing prachtige damesmode van diverse mooie merken.

De Maas over

Na het winkelen in de Rechtstraat is het tijd om de Maas over te steken. In de andere kant van Maastricht is namelijk nog veel meer mode te vinden! Bij Bastiaans bijvoorbeeld, waar je iets moois vindt voor aan je voeten. Voor prachtige kleding kan je iets verder lopen naar Kiki Niesten, Le Marais en Giensch. Allemaal hebben ze een unieke collectie kledingstukken waar je zeker iets tussen vindt naar je smaak! Als laatste kan je kiezen om links of rechts te gaan (of natuurlijk allebei). Ga je rechts, dan kom je uit bij Raeven Edelsmeden, links brengt je naar Merle Anderson. Beide zaken waarborgen de mooiste sieraden. Perfect om je nieuwe look mee af te maken. Het laatste plekje op deze gids is het knusse Sint Amorsplein. Je vindt er geen mode maar door de ligging is het wel een ideale plek na het shoppen met deze gids even op adem te komen.

Heb je zin gekregen in een dagje mode? Print deze gids dan uit en duik het mooie Maastricht in.

Maastricht 15 leukste boetiekjes vintage- en modezaken

Gratis stadsgids

Maastricht

Deel deze stadsgids

blank Foto Nina's Boutique in Maastricht, Winkelen, Mode & kleding

Nina's Boutique

De bijzondere collectie bestaat voornamelijk uit Scandinavische en Nederlandse merken. Twee belangrijke speerpunten hier zijn fashion en kwaliteit.

blank Foto Bizzare in Maastricht, Winkelen, Gezellig shoppen

Bizzare

De kleding die je bij Bizzare vindt is zeker niet alledaags te noemen. Het is een belevenis om de gothic, punk en cyber kleding te bekijken en passen.

blank Foto Zilch in Maastricht, Winkelen, Mode & kleding

Zilch

Voor bijzondere ontwerpen en betaalbare kleding ga je naar deze winkel die is te vinden in een historisch pandje in de mooie Rechtstraat.

blank Foto De Verrassing in Maastricht, Winkelen, Mode & kleding

De Verrassing

Spaans temperament, Maastrichtse gezelligheid en exclusieve damesmode. Pas, combineer en kies onder het genot van een kopje koffie.

hint photo hint photo

Combineer je bezoek aan Maastricht met een dagje Thermae 2000

blank Foto Raeven Edelsmeden in Maastricht, Winkelen, Mode & kleding

Raeven Edelsmeden

In dit kleine, gezellige atelier en winkeltje werkt Ludy als echte ambachtsman aan mooie sieraden. Afwerking, perfectie en ontwerp zijn van belang.

blank Foto Merle Anderson in Maastricht, Winkelen, Mode & kleding, Kado's & geschenken

Merle Anderson

In haar 18e eeuwe huis exposeert Merle Anderson haar sieraden en kijkkasten. Zij biedt de mogelijkheid om samen een prachtig sieraad te ontwerpen.

blank Foto Sint Amorsplein in Maastricht, Zien, Buurt, plein, park

Sint Amorsplein

Het plein bevindt zich midden in het centrum. Met zijn knusse uitstraling en omringende historische gebouwen kun je hier lekker ontspannen.

De Joffers

De Joffers is al jaren een begrip voor dames met een grotere maat. Er is volop keus en je krijgt er een goed maar vooral eerlijk advies.

Samen wat eten of drinken in Maastricht?

Ruebens

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Joyería

De collectie sieraden, tassen en sjaals is uniek, creatief, puur en inspirerend. Met liefde en aandacht handgemaakt door diverse kunstenaars.

Bastiaans

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Kiki Niesten

Hier kan je de mooiste kledingstukken van de beste merken voelen, passen en combineren. Aandacht, echte kleren, echte mensen.

Fantastische 3-daagse arrangementen met alles erop en eraan

Le Marais Damesmode

In Le Marais vind je een zeer uitgebreide collectie dameskleding en talloze accessoires waaronder tassen, sjaals, sieraden. Voor jong en oud.

Giensch

De informatie van deze plek is helaas niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Traders Pop

Het is bij het binnenlopen niet meteen duidelijk wat er precies verkocht wordt. Laat je verrassen door de dames- en herenkleding, boeken en tassen.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Maastricht

Maastricht 15 tips bezienswaardigheden cultuur historisch

Gratis stadsgids

Maastricht

Van stadswal tot museum. 15 plekken met hun eigen verhaal

6 tips Maastricht lunchen kofiie taart hotspots lunchroom

Gratis stadsgids

Maastricht

6 hotspots waar heerlijke koffie, lunch en taart vindt

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker