10 bijzondere musea in Amsterdam - ken jij ze allemaal?

Stadsgids met 10 plekjes

Iedereen kan wel een aantal Amsterdamse musea opnoemen: het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Anne Frank Huis zijn bekend over heel de wereld. Maar er valt meer te ontdekken in Amsterdam. Zo vind je er tal van speciale musea die zich bijvoorbeeld helemaal gewijd hebben aan woonboten, katten, tassen of fluorescerende stenen. Je vindt sommige achter historische gevels terwijl je voor andere de kleine straatjes in moet duiken. In deze stadsgids vind je 10 bijzondere musea. Lees meer

Achter historische gevels

Een aantal musea op deze lijst zijn gevestigd in wel hele mooie, historische panden. Het Grachtenhuis bijvoorbeeld, dat je op een avontuurlijke wijze het verhaal van de Amsterdamse grachten van toen en nu verteld. Maar ook Museum Ons' Lieve Heer op Solder zit in een prachtig pand. Ontdek de schuilkelder die in dit grachtenhuis uit de Gouden Eeuw verborgen zit. Het Kattenkabinet vind je ook op een mooie, historische plek. Binnen draait alles om katten.

Anders dan anders

Een aantal musea op deze lijst zal je niet snel ergens anders vinden. Electric Ladyland bijvoorbeeld, een klein museum in de Jordaan dat in het teken staat van fluorescerende kunst en waar je zelf onderdeel wordt van de kunstwerken. Tassenmuseum Hendrikje heeft een collectie van meer dan 5.000 tassen. Van pareltjes uit de Middeleeuwen tot recente kunstwerkjes. In het Micropia staan micro-organismen centraal. Bekijk er de wereld van heel dichtbij. Het Woonboot Museum kan je bezoeken om te ervaren hoe het is om te wonen op een woonboot. Wil je meer te weten komen over de stad Amsterdam? Loop dan binnen bij het Amsterdam Museum, daar vertellen ze je de verhalen van de stad.

Inspirerende tentoonstellingen

Op deze stadsgids ontdek je ook een tweetal musea met kunstzinnige tentoonstellingen die je zullen verwonderen. Foam Fotografiemuseum doet dit middels een diversiteit aan werken van wereldberoemde en jonge opkomende fotograferen. Inspiratie is ook genoeg te vinden in het Moco Museum. Dit museum focust zich op iconische namen uit de internationale kunstwereld met als permanente tentoonstelling die van street artist Banksy.

Download en print deze stadsgids en beleef een dagje Amsterdam vol nieuwe ervaringen. Laat je verwonderen, ontroeren en verbazen.

10 mooiste musea Amsterdam kunst fotografie Rijksmuseum van Gogh

Gratis stadsgids

Amsterdam

Deel deze stadsgids

blank Foto Grachtenmuseum in Amsterdam, Zien, Musea & galleries

Grachtenmuseum

Luister in dit museum naar het verhaal van de Amsterdamse grachten en leer op avontuurlijke wijze de stad van toen en nu kennen.

blank Foto Museum Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Zien, Musea & galleries

Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Verscholen in het hart van de binnenstad bevindt zich een klein wonder. Klim de trappen omhoog en ontdek een complete kerk op zolder.

blank Foto Kattenkabinet in Amsterdam, Zien, Museum bezoeken

Kattenkabinet

Naast echte katten vind je hier een collectie die laat zien welke rol de kat door de eeuwen heen heeft vervuld op het gebied van kunst en cultuur.

hint photo user action hint

Leuke B&B's in de binnenstad van Amsterdam

blank Foto Electric Ladyland in Amsterdam, Zien, Musea & galleries

Electric Ladyland

In de Jordaan vind je dit unieke museum dat in het teken staat van fluorescerende kunst. Stap binnen en je bent zelf onderdeel van de kunstwerken.

blank Foto ARTIS-Micropia in Amsterdam, Zien, Musea & galleries

ARTIS-Micropia

Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open. Dit eerste microbenmuseum ter wereld toont het onzichtbare.

blank Foto Woonboot Museum in Amsterdam, Zien, Musea & galleries

Woonboot Museum

Als woonbootbewoner merkte Vincent dat voorbijgangers nieuwsgierig waren naar het interieur van zijn boot. Zo ontstond het idee voor een museum.

hint photo hint photo

De leukste plekjes voor een perfecte koffie met gebak

blank Foto Amsterdam Museum in Amsterdam, Zien, Musea & galleries

Amsterdam Museum

Dit stadsmuseum vertelt het verhaal van de stad Amsterdam. Over toen, nu en straks. Jong en oud kunnen hier de geheimen van de stad ontdekken.

blank Foto Foam Fotografiemuseum in Amsterdam, Zien, Museum bezoeken

Foam Fotografiemuseum

Foam toont op een verrassende en kwalitatief hoogstaande wijze alle aspecten van het medium fotografie. Van hedendaags tot historisch werk.

blank Foto Moco Museum in Amsterdam, Zien, Museum bezoeken

Moco Museum

Het Moco Museum toont een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst. Uniek is de permanente tentoonstelling met werk van graffitikunstenaar Banksy.

Ontdek excursies, rondwandelingen en andere activiteiten in Amsterdam

Tassenmuseum Hendrikje

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Amsterdam

10 tips Amsterdam voor gezonde lunch of heerlijke koffie

Gratis stadsgids

Amsterdam

10 hotspots waar alles draait om koffie drinken en lunchen

5x Hotels in Amsterdam Noord

Gratis stadsgids

Amsterdam

5x Hotels in Amsterdam Noord

8x de beste boutique hotels in Amsterdam centrum

Gratis stadsgids

Amsterdam

8x de beste boutique hotels in Amsterdam centrum

20x Hotels in Amsterdam Centrum - slaap midden in de binnenstad

Gratis stadsgids

Amsterdam

20x Hotels in Amsterdam Centrum

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker