10 hotspots voor koffie en lunch in Amsterdam

Stadsgids met 10 plekjes

Winkel in winkel uit, lekker rondkijken en de bijzondere plekjes van de stad ontdekken. Een dagje stad maakt hongerig! Wat is op zulke momenten nou fijner dan even krachten op te doen tijdens een heerlijke lunch. In de binnenstad van Amsterdam is gelukkig genoeg mogelijk. Het is maar net waar jij trek in hebt! Bij deze 10 hotspots zit je in ieder geval goed. Lees meer

Gezond genieten

Ben je toe aan een goede portie energie voor de rest van de dag? Bezoek dan Pluk. Van verse sap tot verse salades. Maar ook voor powerbars en gezonde salades en taarten zit je hier goed. Bij SLA laten ze zien dat er een hoop guilty pleasures bestaan, die geen kortstondige suikerpiek, maar juist lange powerpieken opleveren.

Waar heb jij zin in?

Naast plekjes met gezonde lunch opties is er nog veel meer te proeven in Amsterdam. Zo kan je Winkel 43 in de Jordaan bezoeken voor het beste stuk appeltaart. Maken ze bij De Laatste Kruimel alles zelf, van het brood tot de scones en overheerlijke taarten. Combineert het gezellige Ivy & Bros koffie, lunch en shoppen in een mooi pand aan de Oudezijds Voorburgwal. En kan je bij Latei, naast lekker lunchen, items uit het vintage interieur kopen. Is het weer goed? Dan is Hannekes Boom een the-place-to-be. Je vindt dit culturele restaurant op een paar minuten lopen vanaf Centraal Station. Aan het water is het er goed vertoeven. Ook de Koffieschenkerij is een super gezellige plek midden in het centrum om even bij te komen tijdens je dagje stad. Naar Omelegg kan je toe gaan als je zin hebt in een omelet. Dankzij de bijzondere variaties zal je het eitje wat je daar eet niet snel vergeten. Ga langs bij Vleminckx de Sausmeesters als je zin hebt in één van de beste frietjes van heel het land. Ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt voor een lunch of gewoon omdat je heel veel zin hebt in friet!

Download deze stadsgids hieronder en zorg er zo voor dat je precies weet waar je moet zijn voor een lunch tijdens een dagje Amsterdam.

10 tips Amsterdam voor gezonde lunch of heerlijke koffie

Gratis stadsgids

Amsterdam

Deel deze stadsgids

blank Foto SLA in Amsterdam, Eten & drinken, Heerlijk smullen

SLA

Bij SLA haal je salades, sappen, soepen en snacks die zo lekker zijn, dat je vergeet dat het ook nog eens super gezond is.

blank Foto Pluk Amsterdam in Amsterdam, Eten & drinken, Woonaccessoires wonen, Genieten van lunch

Pluk Amsterdam

Pluk staat voor gezond en genieten. Het is een stijlvolle groene hotspot waar ze heerlijk eten, sappen, koffie, lifestyle en interieur combineren.

blank Foto Latei in Amsterdam, Eten & drinken, Wonen, Koffie, Lunch

Latei

Deze knusse plek is de ideale locatie voor een geweldige lunch, koffie of een heerlijk stuk appeltaart. Ook leuk. Bijna het hele interieur is te koop.

hint photo user action hint

2 nachtjes naar deze leuke stad voor een superprijs!

blank Foto De Koffieschenkerij in Amsterdam, Eten & drinken, Koffie thee drinken, Heerlijk smullen

De Koffieschenkerij

Midden in het kloppende hart van Amsterdam, de Wallen, vind je bij De Koffieschenkerij een plek met goede koffie, taart, lunch en volop sfeer.

Winkel 43

In het authentieke hoekpandje van Winkel 43 kan je de hele dag door terecht. Proef er van de beroemde appeltaart of iets van de wisselende lunchkaart.

De Laatste Kruimel

Dagverse, ambachtelijke en met liefde gemaakte broden, taarten en nog veel meer. Dat is wat je vindt wanneer je binnenstapt bij de Laatste Kruimel.

Ontdek Amsterdam tijdens deze raadselachtige stadswandeling

Ivy & Bros

Ivy & Bros combineert koffie, lunch en shoppen. Naast heerlijk eten vind je er namelijk ook allerlei leuke mode accessoires en design items.

Hannekes Boom

Een paar minuten lopen vanaf Centraal Station vind je dit culturele restaurant. Met een groot terras en haven aan het water is het er goed vertoeven.

Omelegg

Schuif aan bij deze eerste Omeletterie van Nederland en proef van lekkere omeletten, broodjes, panini's, verse fruitsappen en huisgemaakte patisserie.

De leukste plekjes voor een perfecte koffie met gebak

Vleminckx de Sausmeester

Sinds 1957 kan je bij Vleminckx terecht voor een puntzak Vlaamse friet met smakelijke saus. Volgens velen de beste friet van heel het land.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Amsterdam

6x Hotels in Amsterdam Oost

Gratis stadsgids

Amsterdam

6x Hotels in Amsterdam Oost

7x Hotels in Amsterdam West

Gratis stadsgids

Amsterdam

7x Hotels in Amsterdam West

12x Goedkope hotels in Amsterdam - bijzonder overnachten voor ieder budget

Gratis stadsgids

Amsterdam

12x Goedkope hotels in Amsterdam . Voor ieder budget.

5x Hotels in Amsterdam Zuid

Gratis stadsgids

Amsterdam

5x Hotels in Amsterdam Zuid

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker