Praktische informatie Amsterdam

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Amsterdam. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Amsterdam

I amsterdam Store

In de winkel vind je de beste Amsterdamse producten, souvenirs, boeken, toegangskaarten voor musea en evenementen en handige informatie van de stad.


VVV Amsterdam Centraal

Bij het informatiecentrum aan het Stationsplein helpen je graag met tips over de stad en bij hotelreserveringen en het boeken van excursies.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Amsterdam.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

Metrostation Amsterdam Centraal

De metrolijnen 51, 53 en 54 vertrekken vanuit deze metrohalte bij NS Station Amsterdam Centraal naar het centrum van de stad.


Metrostation Nieuwmarkt

Deze metrohalte ligt aan de metrolijnen 51, 53 en 54. Het is ongeveer 10 minuten wandelen naar De Dam. De wandelroute loopt via De Wallen.


Metrostation Waterlooplein

Deze metrohalte aan de zuid-westkant van het centrum is stopplaats voor de metrolijnen 51, 53 en 54 en een goed startpunt voor een grachtenwandeling.


NS Station Amsterdam Centraal

Dit treinstation ligt aan de noordkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel via het plein in ongeveer 10 minuten naar de Dam.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Amsterdam. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Amersfoort? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van AmsterdamLeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker