Praktische informatie Hoorn

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Hoorn. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Hoorn

Toeristisch Informatie Punt

Het TIP is gelegen op het Oostereiland in de haven van Hoorn. Naast toeristische informatie vind je er typisch Hollandse en West Friese souvenirs.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Hoorn.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00 - niet altijd alle winkels

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Hoorn

Dit treinstation ligt aan de noordzijde van het centrum. Neem de hoofduitgang en wandel in een paar minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Hoorn. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Station

Achter het station aan de noordkant van Hoorn ligt dit grote parkeerterrein. Via de loopbrug over het spoor loop je in ruim 5 minuten de stad in.


Parkeergarage 't Jeudje

Deze gemeentelijke parkeergarage ligt aan de noordoostkant dichtbij het centrum van Hoorn.


Parkeergarage Schouwburg Het Park

Deze niet al te grote parkeergarage is aan de westkant gelegen onder de schouwburg vlakbij de binnenstad van Hoorn. De rijhoogte is wat beperkt.


Parkeerterrein Nieuwe Wal

Op de parkeerterreinen ABC en Nieuwe Wal bij het Julianapark kan je gratis parkeren. In ruim 10 minuten lopen ben je in het historische centrum.


Parkeerterrein Visserseiland

Vrij groot parkeerterrein bij de zuidelijk gelegen Grashaven. Je kan er relatief goedkoop parkeren en van daaruit wandelend naar de binnenstad.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Hoorn? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van Hoorn


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker