Praktische informatie Hoorn

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Hoorn. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Hoorn

Toeristisch Informatie Punt

Het TIP is gelegen op het Oostereiland in de haven van Hoorn. Naast toeristische informatie vind je er typisch Hollandse en West Friese souvenirs.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Hoorn

Dit treinstation ligt aan de noordzijde van het centrum. Neem de hoofduitgang en wandel in een paar minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Hoorn. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage 't Jeudje

Deze gemeentelijke parkeergarage ligt aan de noordoostkant dichtbij het centrum van Hoorn.

Parkeerterrein Nieuwe Wal

Op de parkeerterreinen ABC en Nieuwe Wal bij het Julianapark kan je gratis parkeren. In ruim 10 minuten lopen ben je in het historische centrum.

P+R Station

Achter het station aan de noordkant van Hoorn ligt dit grote parkeerterrein. Via de loopbrug over het spoor loop je in ruim 5 minuten de stad in.

Parkeergarage Schouwburg Het Park

Deze niet al te grote parkeergarage is aan de westkant gelegen onder de schouwburg vlakbij de binnenstad van Hoorn. De rijhoogte is wat beperkt.

Parkeerterrein Visserseiland

Vrij groot parkeerterrein bij de zuidelijk gelegen Grashaven. Je kan er relatief goedkoop parkeren en van daaruit wandelend naar de binnenstad.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Hoorn.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00 - niet altijd alle winkels

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker