Praktische informatie Haarlem

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Haarlem. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Haarlem

VVV

Iedere vraag die je hebt over Haarlem proberen ze hier zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarnaast kan je hier terecht voor kaartjes en plattegronden.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Haarlem.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Haarlem

Dit treinstation ligt ten noorden van het centrum. Neem de uitgang richting het busstation en loop in ruim 10 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Haarlem. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage Cronjé

Dit is een goedkope parkeerlocatie in Haarlem, maar ligt vrij noordelijk van het centrum. Je moet er dus wel een langere wandeling voor over hebben.


Parkeergarage De Appelaar

Ruim opgezette en heel centraal gelegen nieuwe gemeentelijke parkeergarage. Je bent vanaf deze locatie zo in de binnenstad van Haarlem.


Parkeergarage Houtplein

Aan de zuidkant nabij het Frederikspark ligt deze grote wat oudere parkeergarage. Er is hier altijd wel een plek te vinden voor je bezoek aan Haarlem.


Parkeergarage Raaks

De grootste gemeentelijke parkeergarage aan de westkant van het centrum is gelegen naast Pathé Bioscoop en op loopafstand van popcentrum De Patronaat.


Parkeergarage Stationsplein

Deze gemeentelijke parkeergarage aan de noordkant van het centrum ligt vlakbij het station. De binnenstad is vanaf hier snel te bereiken.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Haarlem? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van HaarlemLeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker