Praktische informatie Eindhoven

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Eindhoven. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Eindhoven

VVV

Bezoek Brandstore Eindhoven aan het Stationsplein voor tips en handige informatie en duik daarna de stad in om alle bijzondere plekjes te ontdekken.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Eindhoven Strijp-S

Dit treinstation ligt ten noorden van de wijk Strijp-S. Wandel in enkele minuten naar dit culturele hart op het voormalige Philips bedrijventerrein.

NS Station Eindhoven

Dit treinstation ligt ten noorden van het centrum. Neem de uitgang richting het Stationsplein en wandel in een paar minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Eindhoven. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeerterrein Hoogstraat

Bij dit aan de zuidwestkant gelegen parkeerterrein kan je goedkoop parkeren. Het centrum is vanaf deze plek snel bereikbaar.

P+R Fuutlaan

Op dit P+R terrein aan de noordkant bij station Eindhoven kan je voor gunstige tarieven parkeren. De binnenstad ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Parkeergarage Heuvel

Deze grote parkeergarage ligt vrij centraal in de binnenstad van Eindhoven. Ideale plek om direct de stad in te lopen.

Parking Philips Stadion

Het is vanaf deze parkeergarage naast het Philips Stadion ongeveer 15 minuten lopen om de binnenstad te bereiken. Parkeertarieven zijn hier vrij laag.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Eindhoven.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker