De 14 meest bijzondere plekjes en musea om te bezoeken in Breda

Ontdek tijdens een dagje Breda alle mooie kanten van deze gezellige stad. Wandel bijvoorbeeld het prachtige, bruisende centrum van deze vestingstad door en laat je verwonderen door tal van historische monumenten. Door de Grote Kerk bijvoorbeeld, de blikvanger van de skyline van Breda. De binnenstad verbergt verder een aantal parken, galeries en musea. Al met al is er genoeg te beleven tijdens een dagje stad. Bewaar je favoriete plekjes op je stadsgids en ervaar het zelf.


blank Foto Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Breda, Zien, Bezienswaardigheden, Activiteiten

Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk

Breng een bezoek aan de Grote Kerk of beklim de 60 meter hoge toren. De prachtige buitenkant en rijke historie maken de kerk een speciaal monument.

blank Foto Lutherse kerk Breda in Breda, Zien, Bezienswaardigheden

Lutherse kerk Breda

Stap de grote deur in de Veemarktstraat door en bezichtig deze kerk met crypte uit 1426. Een verborgen parel waar je even tot rust kunt komen.

blank Foto Sint Antoniuskathedraal in Breda, Zien, Bezienswaardigheden

Sint Antoniuskathedraal

In het hartje van Breda staat deze prachtige kathedraal die in een neoclassicistische stijl is gebouwd. De kerk is zeker een bezoekje waard.

hint photo hint photo

Samen wat eten of drinken in Breda?

blank Foto Wilhelminapark in Breda, Zien, Rondwandelen

Wilhelminapark

In dit bijzondere park vind je twee grote vijvers en kan je verschillende oorlogsmonumenten bekijken die historische momenten weergeven.

blank Foto Spanjaardsgat in Breda, Zien, Plek bezichtigen

Spanjaardsgat

Via deze monumentale waterpoort bij de haven is Breda door de Spanjaarden bevrijd. De poort is alleen tijdens rondleidingen van binnen te bezichtigen.

blank Foto Bierreclamemuseum in Breda, Zien, Musea & galleries, Evenementen

Bierreclamemuseum

Bewonder in dit museum de grootste collectie bierreclame van Europa in al haar verschillende stijlen. Daar moet je achteraf wel een biertje op drinken

blank Foto Begijnhof in Breda, Zien, Musea & galleries, Bezienswaardigheden

Begijnhof

Wanneer je dit hofje binnenloopt kom je direct tot rust en merk je niks van de drukte van de stad. Leer in het aanwezige museum meer over de historie.

hint photo hint photo

Ontdek excursies, rondwandelingen en andere activiteiten in Breda

blank Foto Park Valkenberg in Breda, Zien, Buurt, plein, park

Park Valkenberg

In dit gezellige park kan je lekker wandelen, fietsen of helemaal tot rust komen tussen de mooie bloemen, planten, beelden en de vijver met fontein.

blank Foto Oude Stadhuis in Breda, Zien, Plek bezichtigen

Oude Stadhuis

Dit Oude Stadhuis ligt in hartje Breda en kent een lange historie. Het is nog steeds in gebruik voor trouwerijen en ontvangsten van de burgemeester.

blank Foto Bijzonder - Schilderijen & Fotokunst in Breda, Zien, Musea & galleries

Bijzonder - Schilderijen & Fotokunst

In deze kunstgalerie vind je schitterende schilderijen en fotokunst in vele kleuren, maten en stijlen. Van abstracte kunst tot rustigere landschappen.

blank Foto Willem Merkxtuin in Breda, Zien, Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park

Willem Merkxtuin

In de Willem Merkxtuin kan je ontspannen in een oase van rust en prachtige beeldhouwwerken van verschillende kunstenaars bewonderen.

Onze aanraders voor een overnachting in Breda

Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda

De pophuizen zijn tot in de kleinste details gemaakt en vertellen het herkenbare, verrassende en ontroerende verhaal van het leven van alledag.

Galerie Pol38

Bewonder in dit kunstlab de conceptuele glazen objecten, schilderijen en tekeningen van Anita Doornekamp die over de hele wereld hun weg vinden.

Stedelijk Museum Breda

Hier wordt de geschiedenis van de stad tot leven gebracht met eigenzinnige tentoonstellingen over thema´s zoals religie, het leger en de industrie.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker