Praktische informatie Breda

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Breda. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Breda

VVV Willemstraat

Deze VVV ligt tegenover het Centraal Station en is een goed startpunt voor het ontdekken van Breda. Ze helpen je graag op weg met handige informatie.

VVV Grote Markt

Voor alles over Breda en omgeving ben je hier op het juiste adres. Het behulpzame personeel helpt je graag aan folders, routes of een plattegrond.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Breda

Dit treinstation ligt ten noorden van het centrum. Neem de uitgang richting het Stationsplein en wandel in ruim 10 minuten naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Breda. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Spoorstraat

Bij het Station Breda ten noorden van het centrum kan je goedkoop parkeren. In ruim 10 minuten loop je door Stadspark Valkenberg de stad in.

Parkeerterrein Gasthuisvelden/Arsenaalpad

Op deze parkeerterreinen aan de zuidwestkant hanteren ze gunstige parkeertarieven. Ruim 10 minuten lopen naar het centrum. Let op de openingstijden.

Parkeergarage De Prins

Deze parkeergarage ligt vrij dicht bij de binnenstad van Breda. Het dagtarief hier is wat gunstiger dan bij de andere garages midden in het centrum.

Parkeergarage Chasséparking

Aan de oostkant van de binnenstad gelegen redelijk goedkope parkeergarage. In een kleine 10 minuten sta je in hartje Breda.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Breda.

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker