Proef de sfeer in deze 9 smakelijke Zwolse winkels

Stadsgids met 9 plekjes

Naast de bekende Zwolse balletjes zijn in deze Hanzestad nog veel meer heerlijkheden te vinden. Volg deze stadsgids en je neus en loop binnen bij winkeltjes waar je van gaat watertanden. Er is voor ieder wat wils, van zoete bonbons tot smaakvolle drankjes en van ambachtelijke brood tot het lekkerste ijs. Vergeet niet iets mee te nemen voor iedereen die vol jaloezie thuis op je wacht. Lees meer

Heerlijk winkelen

In de kelder van Het Zwolse Balletjeshuis worden de Zwolse Balletjes nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Het traditionele snoepgoed wordt bereid volgens geheim recept. Andere heerlijke delicatessenwinkels zijn Bonbonnerie Borrel, waar de keuze bonbons groot is, en Het Konkeltje, waar je de lekkerste koffie en thee voor thuis vindt. Bij Slijterij Bartels kan je daarnaast terecht voor een goede fles wijn of whisky. Ze hebben er een kelder vol mee staan! De Lunchwinkel is niet alleen een gezellige plek voor een heerlijk kop koffie of lunch, maar ook voor een origineel cadeautje, gemaakt in het atelier boven de lunchroom. Bij Op Tafel helpen ze je verder om van je diner een feest te maken. De winkel staat vol sfeervolle producten om je tafel en keuken te sieren. Eetwinkel Franck is ook een plek om heerlijk te winkelen. Ontdek er kleine producenten, pure ingrediënten en heerlijke smaken.

Meteen proeven

De kans is groot dat je van dit heerlijke rondje Zwolle meteen trek krijgt. Een plekje voor een pitstop is IJssalon Salute, waar ze met hun 40 verschillende soorten ijs vast je favoriete smaak hebben. Meer trek in vers brood? Dan is Bakkerij Van Orsouw een aanrader. Geniet er van heerlijke ambachtelijk gemaakte producten die vers uit de oven komen.

Zin om te gaan winkelen en eten in Zwolle? Download deze stadsgids dan hieronder en ga op pad.

9 smakelijke plekjes Zwolle balletjes bonbons ijs wijn bier

Gratis stadsgids

Zwolle

Deel deze stadsgids

blank Foto Het Zwolse Balletjeshuis in Zwolle, Winkelen, Kado's & geschenken, Delicatessen & lekkerijen

Het Zwolse Balletjeshuis

Hier worden in de kelder de Zwolse Balletjes nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Traditioneel snoepgoed volgens eeuwenoude en geheim recept.

blank Foto Het Konkeltje in Zwolle, Winkelen, Kado, Delicatesse, Koffie

Het Konkeltje

Deze ambachtelijke koffie- en theewinkel heeft een assortiment wat bestaat uit maar liefst 25 soorten Mocca d'Or koffie en 150 soorten thee.

IJssalon Salute

Het ijs van IJssalon Salute wordt uitsluitend bereid met de beste Italiaanse ingrediënten. Geniet van deze dagelijks vers gemaakte verkoeling.

Leuke B&B's in de binnenstad van Zwolle

Op Tafel

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Banketbakkerij Van Orsouw

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Slijterij Bartels

Voor een goede wijn of heerlijke whisky zit je hier goed. Het assortiment is groot en deels te vinden in de indrukwekkende, authentieke wijnkelder.

Onze aanraders voor een overnachting in Zwolle

Bonbonnerie Borrel

Laat je verleiden door de geur van chocolade, truffels en bonbons die hier op ambachtelijke wijze worden bereid. De deur staat voor je open.

De Lunchwinkel

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Franck

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Zwolle

10 hotspots Zwolle voor culinaire lunch heerlijke High Tea koffie

Gratis stadsgids

Zwolle

10 hotspots waar een lunch en High Tea voor je klaar staan

Zwolle cultureel historisch Sassenpoort Peperbus Fundatie

Gratis stadsgids

Zwolle

Laat je verwonderen door cultureel en historisch Zwolle

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker