Ontdek historisch Amersfoort met deze complete stadsgids

Stadsgids met 15 plekjes

Amersfoort is een stad vol historische plekjes die je niet mag missen. Laat je door deze stadsgids terugbrengen naar een ver verleden en bekijk bijzondere plekken die er eeuwen geleden ook al waren. Op deze gids vind je naast mooie hofjes, straatjes, monumenten en kerken ook een paar unieke horecagelegenheden waar je in een prachtige authentieke setting kan genieten van heerlijke gerechten. Al met al beleef je met deze stadsgids een dagje wat je niet snel zult vergeten. Lees meer

Bezienswaardigheden in Amersfoort

In Amersfoort valt genoeg te zien. We beginnen bij het toch wel meest karakteristieke monument van de stad, De Koppelpoort. Een sprookjesachtig deel van de voormalige stadsmuur waar je tijdens een rondleiding van alles over te weten kan komen. Benieuwd naar het verleden van Amersfoort? In Museum Flehite leer je aan de hand van voorwerpen en schilderijen alles over 750 jaar stadsgeschiedenis. Delen van deze rijke geschiedenis zijn nog terug te vinden in de binnenstad van Amersfoort. Ontdek er bijvoorbeeld de mooie Sint-Joriskerk, het rustgevende Hofje Armen de Poth en de Stadsmuur. Op deze stadsgids staan verder een aantal mooie stadsdelen, pleinen en straten waar je terug kan keren in het verleden.

Historisch eten en drinken

Tijdens een historisch dagje Amersfoort kan je eten en drinken in stijl bij deze plekjes. Geniet van een lunch of borrel bij Stadscafé De Observant, welke te vinden is in een klooster. Borrelen kan daarnaast goed bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen en Stadscafé In den Grooten Slock, het oudste café van de stad. Zin in een diner? Loop dan het mooie pand van De Aubergerie binnen en proef van culinaire gerechten uit de Franse keuken.

Tips om de stad te ontdekken

Bekijk Amersfoort vanuit de grachten door mee te gaan met een rondvaart van Waterlijn. Naast reguliere tochten kan je ook mee met themaboten. Vaar mee met de vleermuisboot of ontdek de natuur op de kademuur. Een andere aanrader is om Amersfoort van boven te kijken. Waag jezelf aan de 346 treden van de Onze Lieve Vrouwetoren en wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

Zin in een dagje Amersfoort? Download dan deze stadsgids en ontdek deze mooie stad.

Gids historisch Amersfoort Koppelpoort Muurhuzien oudste café

Gratis stadsgids

Amersfoort

Deel deze stadsgids

blank Foto Koppelpoort in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden

Koppelpoort

De Koppelpoort is een sprookjesachtige poort uit 1400. Leer tijdens een rondleiding alle geheimen kennen en ervaar wat een raddraaier is.

blank Foto Museum Flehite in Amersfoort, Zien, Musea & galleries, Bezienswaardigheden

Museum Flehite

Museum Flehite is gevestigd in drie laat-middeleeuwse muurhuizen. Schilderijen en voorwerpen vertellen je over meer dan 750 jaar stadsgeschiedenis.

blank Foto Sint-Joriskerk in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden, Activiteiten

Sint-Joriskerk

Een begrip in Amersfoort en omstreken. In het middeleeuwse kerkgebouw zijn drie orgels te bekijken tijdens een bezichtiging.

blank Foto Hofje Armen de Poth in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park

Hofje Armen de Poth

Keer terug in de tijd in dit monumentale hofje. Rond de 15e eeuw kregen Arme Huyssittende hier onderdak en werden pestlijders verzorgd.

hint photo hint photo

Onze aanraders voor een heerlijke lunch in Amersfoort

blank Foto Stadsmuur Plantsoen-Oost in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden

Stadsmuur Plantsoen-Oost

Een perfect park om even te wandelen of relaxen. Zoals de naam al zegt kan je hier resten van de oude stadsmuur van Amersfoort ontdekken.

blank Foto Hof in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park

Hof

Het grootste plein van Amersfoort waar iedere vrijdag en zaterdag markt is en waar je in verschillende cafés en restaurants tot rust kan komen.

blank Foto Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park

Lieve Vrouwekerkhof

Rust even lekker uit op één van de terrassen van dit gezellige plein aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren waar altijd wel wat te beleven is.

blank Foto Muurhuizen in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden, Buurt, plein, park

Muurhuizen

Waan je in deze buurt even in de middeleeuwen. De huizen hier zijn op de fundering van de eerste stadsmuur van Amersfoort gebouwd.

hint photo hint photo

Ontdek historisch Amersfoort met deze complete stadsgids

blank Foto Stadsbrouwerij De Drie Ringen in Amersfoort, Eten & drinken, Borrel, Zien, Activiteit

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Hier worden tijdens een rondleiding de geheimen van het Amersfoortse bier onthult. Er alleen een heerlijk biertje drinken kan natuurlijk ook.

blank Foto Stadscafé In den Grooten Slock in Amersfoort, Eten & drinken, Koffie, Lunch, Borrel, Diner

Stadscafé In den Grooten Slock

Het op twee na lekkerste broodje van Nederland vind je hier. Geniet daarnaast van de uitgebreide kaart en sfeer in dit oudste café van de stad.

blank Foto De Aubergerie in Amersfoort, Eten & drinken, Lekker uit eten

De Aubergerie

Geniet in De Aubergerie, gelegen aan de rand van het centrum, in een prachtige rustieke omgeving, van gerechten uit de Franse keuken.

blank Foto Waterlijn in Amersfoort, Doen, Activiteiten

Waterlijn

Bekijk Amersfoort vanaf het water. Naast reguliere zijn er ook diverse themaboten. Vaar mee met de vleermuisboot of ontdek de natuur op de kademuur.

hint photo hint photo

Samen wat eten of drinken in Amersfoort?

blank Foto Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort, Zien, Bezienswaardigheden, Activiteiten

Onze Lieve Vrouwetoren

Wat een uitzicht! Beklim de 346 treden van deze toren die met haar ruim 98 meter de op twee na hoogste laat-middeleeuws toren van Nederland is.

blank Foto Havik in Amersfoort, Zien, Rondwandelen

Havik

Ervaar deze leuke buurt waar je in een middeleeuwse sfeer kan genieten van mooie monumenten en de oudste gracht van Amersfoort.

Stadscafé De Observant

In een oud klooster in hartje Amersfoort vind je dit gezellige stadscafé. Laat je op dit culturele en gastvrije plekje af en toe verassen door muziek.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Amersfoort

Shoppen lunchen De Kamp Amersfoort kunst sieraden kado's

Gratis stadsgids

Amersfoort

Verruil de grote winkelstraten voor het unieke winkelgebied

Top 5 high tea Amersfoort broodjes scones muffins quiches

Gratis stadsgids

Amersfoort

5 High Tea plekken waar zoet en hartig elkaar vinden

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker