Praktische informatie Amersfoort

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Amersfoort. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Amersfoort

VVV

Benieuwd wat er in Amersfoort en de regio te beleven valt? VVV Amersfoort biedt je volop tips, informatie en routes.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Amersfoort.

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00 - koopavond
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Amersfoort

Dit treinstation ligt aan de westkant van het centrum. Neem de uitgang aan de voorzijde en wandel in ongeveer 15 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Amersfoort. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

Parkeergarage Asch van Wijk

Bij deze parkeergarage ten westen van het centrum kan je voor een goedkoop uurtarief parkeren. De binnenstad is via de Molenstraat snel bereikbaar.


Parkeergarage Eemplein

Deze grote parkeergarage ligt in het noord-westen tussen De Nieuwe Stad en het centrum van Amersfoort. Ideaal dus om beide gebieden te ontdekken.


Parkeergarage Het Boegbeeld

Goedkoop parkeren aan de noord-oostkant van Amersfoort in parkeergarage aan de Rijpstraat. Je moet wel een langere wandeling naar de stad maken.


Parkeergarage Soeverein

Grote parkeergarage aan de zuidkant van de binnenstad met een gunstig dagtarief. Het centrum is in slechts een paar minuten te bereiken.


Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Amersfoort? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van Amersfoort


Weersverwachting
Amersfoort
Weeronline.nl - Meer weer in Amersfoortweeronline.nl Altijd jouw weer

LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker