Praktische informatie Rotterdam

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Rotterdam. Informatie die ervoor zorgt dat je niet voor gesloten winkels komt te staan, je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Rotterdam

VVV Centraal Station

Dit informatiepunt is gelegen in de centrale hal. De VVV medewerkers helpen je graag op weg bij het ontdekken van de stad met advies en handige tips.


VVV Coolsingel

Voor informatie over de stad Rotterdam ben je hier aan het goede adres. Haal er je folders, plattegronden en stadswandelingen.


Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Rotterdam.

Maandag 11:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 21:00 - koopavond
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:30

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Rotterdam Blaak

Dit treinstation ligt aan de oostzijde van het centrum. Neem de uitgang richting de fraaie Markhal en wandel vandaar uit verder naar de binnenstad.


NS Station Rotterdam Centraal

Dit unieke treinstation ligt aan de noordkant van het centrum. Neem de hoofdingang en loop in ruim 10 minuten naar de binnenstad.


Parkeren in binnenstad

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Rotterdam. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op centrumparkeren en prettigparkeren.

Plattegrond van centrum

Zoek je een kaart van de binnenstad van Rotterdam? Dan raden we je natuurlijk een gids van LeukeTip aan! Maak makkelijk en snel je eigen stadsgids of ga op pad met een kant-en-klare gids. Al je favoriete plekjes vind je zo zonder problemen terug tijdens je dagje stad. Kies ervoor om je gids, inclusief handige plattegrond, te printen of bekijk deze op je mobiele telefoon.

Weersverwachting van RotterdamLeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker