Praktische informatie Rotterdam

Op deze pagina vind je allerlei handige informatie voor je stedentrip in Rotterdam. Informatie die ervoor zorgt dat je je vanaf het treinstation zo de binnenstad in loopt en van parkeren in de binnenstad een fluitje van een cent maakt.

Toeristen informatiepunten in Rotterdam

VVV Centraal Station

Dit informatiepunt is gelegen in de centrale hal. De VVV medewerkers helpen je graag op weg bij het ontdekken van de stad met advies en handige tips.

VVV Coolsingel

Voor informatie over de stad Rotterdam ben je hier aan het goede adres. Haal er je folders, plattegronden en stadswandelingen.

Openbaar vervoer in binnenstad

NS Station Rotterdam Centraal

Dit unieke treinstation ligt aan de noordkant van het centrum. Neem de hoofdingang en loop in ruim 10 minuten naar de binnenstad.

NS Station Rotterdam Blaak

Dit treinstation ligt aan de oostzijde van het centrum. Neem de uitgang richting de fraaie Markhal en wandel vandaar uit verder naar de binnenstad.

Parkeren in en rond centrum

Het overzicht hieronder geeft een aantal suggesties voor parkeerplaatsen in en rond het centrum van Rotterdam. Een uitgebreide lijst met parkeermogelijkheden en prijzen zijn te vinden op: centrumparkeren en prettigparkeren.

P+R Noorderhelling

Het grote onbewaakte terrein is vanaf rijksweg A16 snel te bereiken en ligt bij het Feijenoord stadion. Parkeren is gratis en de tram stopt dichtbij.

Parkeergarage Schouwburgplein

Ruime gemeentelijke parkeergarage midden in het centrum, dichtbij concertzaal De Doelen, de Rotterdamse Schouwburg en bioscoop Pathé.

Parkeergarage Katshoek

Vanaf deze locatie, gelegen aan de noordoostkant, is het ongeveer 15 minuten wandelen naar het centrum. De parkeertarieven zijn hier vrij goedkoop.

Parkeerterrein Entrepothaven

Op deze locatie gelegen op de Kop van Zuid zijn de parkeertarieven gunstig. Het centrum is via de Erasmusbrug goed te bereiken.

Stadsgarage Nieuwe Binnenweg

Goedkope parkeergarage, gelegen aan de westkant, dichtbij de historische Delfshaven. Het centrum is vanaf deze locatie snel te bereiken met de metro.

Openingstijden winkels centrum

Het onderstaande overzicht bevat de gangbare openingstijden voor winkels in de binnenstad van Rotterdam.

Maandag 11:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 21:00 - koopavond
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:30

LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker