5 musea in Arnhem - Van water en wijn tot historie en kunst

Stadsgids met 5 plekjes

Tijdens een dagje Arnhem heb je wat een museumbezoek betreft genoeg keuze. Wil je de stad leren kennen, je laten ontroeren door kunst, spannende proefjes uitvoeren, proeven van wijn of de kelders onder de stad ontdekken. Het kan allemaal. Benieuwd? Lees dan verder in deze stadsgids. Lees meer

Leer Arnhem kennen

In het Erfgoedcentrum wordt het verhaal van Arnhem op allerlei manieren verteld. Droom weg bij de echte middeleeuwse muntschat, leer Arnhemse kunstenaars kennen, kom meer te weten over de Slag om Arnhem en over voetbalclub Vitesse. Het Erfgoedcentrum vind je in Rozet, het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem.

Water bij de wijn

In Arnhem doen ze wat musea betreft letterlijk water bij de wijn. Je vindt er namelijk en het Nederlands Watermuseum én het Nederlands Wijnmuseum. Het Nederlands Watermuseum is een echt doe-museum waar je op een interactieve manier over alle aspecten van water leert. Zo kan je er een tochtje maken door het riool en spannende proefjes uitvoeren. In het Nederlands Wijnmuseum komt de wijncultuur en wijnhistorie tot leven. Nagenieten (met natuurlijk een wijntje) kan er in het wijncafé.

Duik onder de grond

Jarenlang hebben deze historische kelders onder de grond gelegen. Het is een mysterieuze plek met een zichtbare herinnering aan een ver verleden. Ondertussen zijn de kelders in volle glorie gerestaureerd en te bezoeken met en zonder gids.

En weet je al wat het wordt? Download deze stadsgids hieronder en print hem uit. Zo heb je altijd de leukste musea van Arnhem bij de hand. We zijn benieuwd wat je uiteindelijk allemaal beleeft!

Arnhem 5 leuke musea dagje stad kunst historie natuur wijn

Gratis stadsgids

Arnhem

Deel deze stadsgids

blank Foto Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem, Zien, Musea & galleries

Erfgoedcentrum Rozet

Hier wordt het verhaal van Arnhem en omgeving verteld. Je komt alles te weten over voetbalclub Vitesse, de Slag om Arnhem en Arnhemse kunstenaars.

blank Foto Nederlands Watermuseum in Arnhem, Zien, Museum bezoeken, Wat doen tips

Nederlands Watermuseum

In dit interactieve museum leer je over alle aspecten van water. Maak in dit doe-museum een tochtje door het riool of voer spannende proefjes uit.

Nederlands Wijnmuseum

Ontdek de fascinerende wereld van wijn. Proef en geniet van een goed glas wijn in de authentieke wijnkelders die je hier vindt. Een unieke beleving.

Samen wat eten of drinken in Arnhem?

Historische Kelders

Jarenlang hebben een dertigtal eeuwenoude kelders ongebruikt onder de grond gelegen. Na een restauratie is deze mysterieuze plek nu te bezoeken.

Rozet

Dit is het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem. Je vindt hier de Bibliotheek, het Erfgoedcentrum, een Kunstuitleen en nog veel meer.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Arnhem

Eerlijk en duurzaam dagje winkelen in Arnhem

Gratis stadsgids

Arnhem

Een creatieve, groene stad vol historie en prachtige mode

Arnhem 5 tips gezellige lunchrooms aanraders smaakvol

Gratis stadsgids

Arnhem

Voel je thuis bij deze 5 gezellige lunchplekjes

Top 10 leukste winkels en eettentjes Modekwartier Arnhem

Gratis stadsgids

Arnhem

Beleef het bruisende, creatieve en modieuze modekwartier

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker