15 typisch Rotterdamse hotspots - deze plekjes moet je gezien hebben!

Stadsgids met 15 plekjes

De binnenstad van Rotterdam zit vol bezienswaardigheden, winkels en horeca die je niet snel ergens anders tegen zult komen. Ontdek bekende, maar ook de meer verborgen pareltjes die deze havenstad zo uniek maken. Lees meer

Grootse architectuur aan het water

in Rotterdam zijn een aantal bouwwerken te vinden waar je niet omheen komt. Het 139 meter hoge Rotterdamse icoon, de Erasmusbrug, bijvoorbeeld. Maar ook de Euromast laat zich regelmatig zien. Vanuit deze hoogste toren van Nederland heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook over de Wilhelminapier, waar monumentale pakhuizen en spectaculaire nieuwbouw samenkomen. De Kubuswoningen zijn misschien wat minder hoog maar wel erg kenmerkend voor de stad.

Gerse winkels!

Goed winkelen kan zeker in Rotterdam. Sla vooral de Markthal niet over. Op deze overdekte marktvloer komen producten uit allerlei culturen samen. GROOS is een Rotterdams warenhuis met enkel en alleen Rotterdamse producten - van mode tot design. Bij Danny De Cactus stap je weer een heel andere wereld binnen, namelijk die van Alladin. Laat je in de winkel prikkelen door cactussen en Oosterse woonaccessoires. Mooie mode vind je ook volop in Rotterdam. Bij Very Cherry bijvoorbeeld. Een boetiek met een prachtige collectie vintage fashion.

Van ballen gehakt tot culinaire hoogstandjes

Het is maar waar je trek in hebt! In Rotterdam is er wat eten betreft namelijk keuze genoeg. Bbq bij de Biergarten, eet in een moestuin OP HET DAK of duik de Ballentent in voor een bal gehakt met Rotterdams karakter. Je kan er ook voor kiezen om de Fenix Food Factory te bezoeken, een havenloods die verbouwd is tot culinaire wereld. Een paar restaurants met een prachtige locatie zijn Café Rotterdam, met uitzicht over de skyline, en Lichtschip V11, waar je dineert op een voormalig Brits lichtschip. De Aloha Bar is ook een vermelding waard. Je vindt deze bar in een omgebouwd tropisch zwembad!

Zoals je merkt kan je tijdens een dagje Rotterdam volop nieuwe ervaringen opdoen. Download en print deze gids en mis niks tijdens je bezoek aan 010.

stadsgids van Rotterdam

Gratis stadsgids

Rotterdam

Deel deze stadsgids

blank Foto Erasmusbrug in Rotterdam, Zien, Plek bezichtigen

Erasmusbrug

Dit Rotterdamse icoon is 800 meter lang en 139 meter hoog . Dankzij de geknikte asymmetrische stalen pyloon staat de brug ook bekend als 'De Zwaan'.

blank Foto Euromast in Rotterdam, Zien, Bezienswaardigheden

Euromast

Bewonder Rotterdam van grote hoogte. Toren boven de skyline van de stad uit en laat je verwonderen door het fenomenale uitzicht.

blank Foto Wilhelminapier in Rotterdam, Zien, Plek bezichtigen, Rondwandelen

Wilhelminapier

De Wilhelminapier is op en top Rotterdam. Architectuur, cultuur en restaurants komen samen in dit gebied waar altijd wat gebeurt.

blank Foto Kubuswoningen in Rotterdam, Zien, Bezienswaardigheden, Activiteiten

Kubuswoningen

Door het opvallende ontwerp kom je niet om deze Kubuswoningen heen. Maak er een prachtige foto en kijk binnen in de opengestelde Kijkkubus.

hint photo hint photo

Leuke B&B's in de binnenstad van Rotterdam

blank Foto Markthal in Rotterdam, Winkelen, Delicatesse, Tussendoor, Buurt

Markthal

Dit is de eerste overdekte marktvloer van ons land. Een plek waar goed eten, verse producten en diverse culturen in een spectaculaire boog samenkomen.

blank Foto Danny De Cactus in Rotterdam, Winkelen, Geschenken kopen, Woonaccessoires wonen

Danny De Cactus

Dit lijkt de hut van Alladin wel. Laat je in de winkel prikkelen door cactussen in alle soorten en maten en verrassen door Oosterse woondecoraties.

blank Foto Very Cherry in Rotterdam, Winkelen, Mode & kleding

Very Cherry

Very Cherry heeft een prachtige collectie vintage inspired fashion. De dames die er werken helpen je graag je nieuwe favoriete kledingitem te vinden.

blank Foto Biergarten in Rotterdam, Eten & drinken, Borrelen

Biergarten

Bier, bbq, muziek, zon en gezellige mensen. Moeten we nog meer zeggen? Biergarten is de enige bar in Rotterdam die geheel buiten is.

hint photo hint photo

Kortingsacties voor een leuke activiteit in Rotterdam

blank Foto OP HET DAK in Rotterdam, Eten & drinken, Lunchen

OP HET DAK

Woensdag tot en met zondag kan je op het dak van het Schieblock in een groene oase genieten van een ontbijt, lunch en natuurlijk de moestuin zelf.

blank Foto De Ballentent in Rotterdam, Eten & drinken, Lunch, Tussendoor, Diner

De Ballentent

Stap deze haventent aan de Maas binnen en geniet op z'n Rotterdams van de lekkerste gehaktballen, het uitzicht en de gezelligheid.

blank Foto Fenix Food Factory in Rotterdam, Winkelen, Delicatesse, Lunch, Tussendoor, Borrel, Buurt

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is een ruimte waar alles vers is. Open de deuren van de verbouwde havenloods en stap een heerlijke, culinaire wereld binnen.

blank Foto Vessel 11 in Rotterdam, Eten & drinken, Lunch, Borrel, Diner, Evenement

Vessel 11

Deze Engelse gastropub vind je op een voormalig Brits lichtschip (mobiele vuurtoren). Naast goed eten zijn er regelmatig optredens en concerten.

10 plekjes voor lunch en High Tea in het centrum van Rotterdam

GROOS

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Café Rotterdam

Dankzij het verhoogde terras en het uitzicht over de Maas en de skyline van de stad wordt Café Rotterdam ook wel de 'Eretribune aan de Maas' genoemd.

Aloha Bar

Deze plek is helaas gesloten en niet meer beschikbaar op LeukeTip.

Bekijk de bron via de in iedere foto.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Rotterdam

15 Winkels in Rotterdam die je als modeliefhebber niet mag missen

Gratis stadsgids

Rotterdam

Laat je leiden langs de meest hippe winkels en van 010

8 typisch Rotterdamse musea haven kunst design kubuswoning

Gratis stadsgids

Rotterdam

8 musea. Van edgy kunst tot varende museumstukken

Witte de Withstraat shoppen leuke winkels hotspots Rotterdam

Gratis stadsgids

Rotterdam

Op ontdekking in de kunstzinnige Witte de Withstraat

10 leukste hotspots koffie en lunchen Rotterdam centrum

Gratis stadsgids

Rotterdam

Rotterdam zit vol smaak. Ga op pad en proef het zelf

Alle stadsgidsen


LeukeTip

Ontdek de Stad - In 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker