8 Stadsstranden - Beleef het echte strandgevoel midden in de stad

Zonnebaden in de stad terwijl je heerlijk met je voetjes in het zand zit. In sommige steden kan dat op een stadsstrand! Een plek in het centrum waar je kan genieten van het echte strandgevoel, soms compleet gemaakt met BBQ, volleybalnet en strandstoelen. We hebben acht van deze zomerse plekken op een rij gezet. Op welk van deze zonnige hotspots leg jij je handdoek neer?

Bekijk de stadsstranden die op LeukeTip te vinden zijn hieronder.

Stadsstrand De Kade (Alkmaar)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - Stadsstrand De Kade (Alkmaar)

Een plek met een echt strandgevoel, en dat in het centrum van Alkmaar. De intieme setting en het enthousiaste personeel laten je het ultieme zomergevoel beleven. Geniet bij Stadsstrand De Kade van heerlijke streekproducten, beeldende kunst, de vuurkorf, een BBQ plek en zwoele cocktails. En dat terwijl je heerlijk met je voeten in het zand zit.

Roest (Amsterdam)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - Roest (Amsterdam)
Bij het gave Roest in Amsterdam kom je terecht in een industriële stadsoase waar creativiteit tot uiting komt en je heerlijk kunt ontspannen. Drink overdag een verkoelend drankje op het strand, dans 's avonds in het café of struin langs één van de markten in de loods. De unieke horecagelegenheid is gevestigd in een karakteristiek pand, het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland. De sfeer is er warm, industrieel en vooral uitnodigend.

Belcrum Beach (Breda)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - Belcrum Beach (Breda)
Ben je een gezellig dagje in Breda en is het zonnetje heerlijk aan het schijnen? Dan is Belcrum Beach de uitgelezen plek om neer te strijken voor een lekker verkoelend drankje en dat fijne strandgevoel. Er worden regelmatig leuke activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals yogasessies, bbq's, livemuziek en lekker eten vergezeld door een leuke DJ.

Zandfoort aan de Eem (Amersfoort)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - Zandfoort aan de Eem (Amersfoort)

Dit stadsstrand in de Amersfoortse 'nieuwe stad' is een gezellige plek om even tot rust te komen. Voor iedereen is er wat te beleven. Kinderen kunnen spelen bij de waterpomp en in het zand. Voor iedereen die lekker wil zitten zijn er genoeg picknickbanken en strandstoelen. Begint je maag te knorren na een paar drankjes? Dan is er in het restaurant van Zandfoort aan de Eem vast wat te vinden naar je smaak. Het ‘wereldplateau’ bijvoorbeeld. Hierop vind je 11 smaaksensaties uit 11 verschillende landen.

DOT (Groningen)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - DOT (Groningen)
Het stadsstrand van Groningen vind je bij DOT. Het markante gebouw zorgt ervoor dat je tijdens het zonnen wel heel bijzonder uitzicht hebt. Het futuristisch ogende gebouw heeft veel weg van een reusachtige pingpongbal.

De Kaaij (Nijmegen)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - De Kaaij (Nijmegen)
Wat begon met een vrachtwagentje en uitklapbar is uitgegroeid tot De Kaaij. Dit heerlijke culturele stadsstrand bij de Waalbrug is een geliefde plek om te ontspannen. Laat je verrassen door muziek, theater, kunst en leuke kinderactiviteiten. Voor smaakvol eten en verkoelende drankjes zit je hier daarnaast ook goed.

Stadsstrand Zwolle (Zwolle)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - Stadsstrand Zwolle (Zwolle)
Gedurende de zomermaanden wordt een deel van het Rodetorenplein omgetoverd tot Stadsstrand Zwolle. Compleet met wit zand, palmbomen, relaxte strandstoelen en een bijbehorende beachclub. Op het stadsstrand kan je regelmatig terecht voor leuke activiteiten zoals yoga, suppen en bootcamp.

Aloha Bar (Rotterdam)

8 Stadsstranden voor echt strandgevoel in stad relaxen bbq zand - Aloha Bar (Rotterdam)
Even anders maar minstens zo leuk! Aloha Bar in Rotterdam is dan wel geen stadsstrand, toch zit je er voor een zomers gevoel goed! Aloha Bar vind je namelijk in een oud tropisch zwembad dat omgetoverd is tot multifunctionele horecagelegenheid. Van baantjes trekken naar cocktails drinken.

Ontdek deze stadsstranden... en nog veel meer!

Naast deze gezellige stadsstranden vind je op LeukeTip nog veel meer plekjes die je stedentrip tot een succes maken. Heerlijke eetgelegenheden, historische, unieke en natuurlijk ook moderne hippe plekjes. Bepaal zelf hoe je de stad ontdekt en stel je eigen stadsgids samen.

Maak je stadsgids


LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker