10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk

Een nieuw jaar is aangebroken. Ga jij er meteen vol voor om van 2017 een onvergetelijk jaar te maken? Begin het jaar goed door in januari op pad te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Voor deze maand hebben we 10 tips voor je op een rij gezet! Wat ga jij beleven?

Rotterdam: Guerrilla Arcade

10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk - Rotterdam: Guerrilla Arcade

Old school gamen op Rotterdamse architectuur? Klassieke videospellen worden enorm groot en metershoog geprojecteerd op iconische gebouwen. Behaal jij de highscore onder toeziend oog van het publiek? Degene met de hoogste score aan het einde van de winter wint een mooie prijs.

(5, 6, 12, 13, 19 en 20 januari vanaf 17:00 - meer informatie)

Amersfoort: Amersfoort op het ijs

10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk - Amersfoort: Amersfoort op het ijs

Het Lieve Vrouweplein is de komende weken een winterse 'hotspot'. Van schaatsen tot kegelen en van stamppotbuffetten tot een winterbarbecue.

(t/m 15 januari - meer informatie)

Amsterdam: Dans en improvisatie

Laat je deze maand verwarmen door een bijzondere voorstelling in Amsterdam. 21 tot en met 28 januari treden de beste improvisatieacteurs van de wereld op in het Amsterdamse Compagnietheather. De internationale hedendaagse flamencotop danst daarnaast de sterren van de hemel op diverse locaties in Amsterdam van 20 tot en met 29 januari.

Arnhem: Winter in het Openluchtmuseum

Beleef de winter van vroeger in het Openluchtmuseum. Compleet met schaatsen, sleetje rijden, koek en zopie en meeslepende winterverhalen. Maak daarnaast kennis met het dagelijkse leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding. Leer meer over hardnekkige winterkwaaltjes uit verloren tijden en duik in het weekend het Zeeuwse kerkje in voor sfeervolle muziek en zang.

(t/m 15 januari - meer informatie)

Breda: Cultuurnacht Breda

10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk - Breda: Cultuurnacht Breda

Een nacht vol culturele ervaringen waarin meer dan 45 musea, galeries en theaters hun deuren openen voor bijzondere activiteiten. Het avontuur lonkt om ieder hoekje. Ontmoet bijzondere mensen, plekken en verhalen.

(27 januari - meer informatie)

Den Bosch: In de ban van Bosch

10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk - Den Bosch: In de ban van Bosch

In deze tentoonstelling worden vier generaties kunstenaars bijeen gebracht van wie het werk sterk is beïnvloed door Jheronimus Bosch. Zo verbeeld Pieter van Bruegel de zeven hoofdzonden met op Bosch geïnspireerde figuren. Als contrast interpreteert hedendaags kunstenaar Gurt Swanenberg dit op geheel eigen manier. Bekende kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing gebruikt de figuren van Bosch om tal van verhalen te creëren. De Belgische kunstenaar Jan Fabre ontwikkelde daarnaast een prachtig wandtapijt naar 'De Strijdolifant' van Bosch.

(t/m 29 januari - meer informatie)

Den Haag: Writers Unlimited

Dit internationale literatuurfestival in Den Haag brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschapper uit de hele wereld bij elkaar. Ze gaan in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving.

(19 t/m 22 januari - meer informatie)

Leeuwarden: Krijg de bibbers

10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk - Leeuwarden: Krijg de bibbers

Het winter verhalen festival waar je kunt genieten van verhalen, muziek en food op schepen, in huizen en op de kade. Het thema 'verre bestemmingen' staat dit jaar centraal.

(15 januari - meer informatie)

Maastricht: Maastricht aan tafel

10x tips voor januari - maak 2017 meteen onvergetelijk - Maastricht: Maastricht aan tafel

Tijdens deze restaurantweek kunnen fijnproevers bij diverse restaurants in Maastricht aanschuiven voor een 3-gangen menu voor € 25,55 p.p. Leuk is ook de 'Borrel & Bite' variant waarbij je met z'n tweeën voor € 11,55 bij verschillende cafés en wijnbars aan kunt schuiven. Verder kan je een culinaire stadswandeling maken en de beste wijnen proeven bij Thiessen Wijnkoopers. Bourgondisch genieten dus!

(8 t/m 22 januari - meer informatie)

Op de hoogte blijven van de leukste gebeurtenissen in de stad?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief vol tips.

LeukeTip

in 5 minuten je eigen stadsgids

www.leuketip.nl

LeukeTip marker